Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, maria, montessori

Dr. Maria Montessori Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dr. Maria Montessori Hayatı

Dr Maria Montessori'nin Hayatı

Montessori Eğitimi: Doktor Maria Montessori Kimdir

Montessori Metodunun kurucusu Maria Montessori 31 Ağustos 1870 günü İtalya'nın Chiaravalle kentinede dünyaya geldiİtalyanın ilk kadın doktoru olan Montessori, 1896 yılında alarak tıp fakültesini bitirmiştir bir bilim insanı olan Maria Montessori bir kadın olarak da kadın hakları için mücadele etmiştir İtalya’nın ilk kadın doktoru Maria Montessori Roma Psikiyatr kliniğinde zeka özürlü çocuklarla çalışmıştır

1947 yılında Londra’da Montessori Merkezini kuran Dr Maria Montessori Bir eğitim emekçisi olarak,hayatı boyunca dünyanın bir çok ülkesinde konferanslar, eğitimler vermiştir Yeni okullar ve öğretmen eğitim merkezleri açmış,kitaplar yazmış öte yandan çocukları gözlemlemeyerek kendi eğitimine devam etmiştir Bir dünya vatandaşı olarak yaşamıştır Dr Maria Montessori'nin çabalarının ürünü olan metodu dünyanın birçok ülkesinde uygulanmaktadır

Maria Montessori 80 yaşındayken 1952’de bir evin bahçesinde otururken beyin kanaması geçirmesi sonucu yaşamını yitirir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com