Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ebu, kimdir, süfyan

Ebu Süfyan Kimdir

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ebu Süfyan Kimdir

Ebu Süfyan Hayatı

Hazret-i Ebu Süfyan (radıyallahü teâlâ anh), Peygamber efendimizin kayınpederi ve eshab-ı kiramın büyüklerindendir Peygamber efendimizin mübarek zevcesi olan Habibe validemizin ve vahiy kâtibi Hazret-i Muaviye’nin babasıdır

Hazret-i Ebu Süfyan, müslüman olmadan önce Mekke’nin ordu kumandanı idi Mekke’nin fethinde müslüman oldu İslam ordusu şehre girerken, bir tepeden onları seyrediyordu Kendi kendine (Şimdi büyük bir ordum olsa, acaba bunları yenebilir miydim?) diye düşündü Tam o sırada Peygamber efendimiz yanına gelip, yavaşça (Ne kadar büyük ordun olsa, yine seni yenerdim) buyurdu Bu mucize karşısında Hazret-i Ebu Süfyanın imanı daha da kuvvetlendi Daha sonra Peygamber efendimiz Eshabına buyurdu ki:
(Ebu Süfyan’ın evine giren öldürülmekten kurtulur) [Müslim]

Hazret-i Ebu Süfyan Mekke’ye gidip Kureyşi İslam’a davet etti İslam ordusunun şehre girmek üzere olduğunu haber verdi (Müslüman olanlar ve benim evime ve Mescid-i harama sığınanlar hariç, herkes kılıçtan geçirilecektir) dedi Hazret-i Ebu Süfyan bu şereften başka, daha birçok ihsanlara kavuştu O gün fazla kan dökülmeden Mekke fethedildi Bunda Resulullahın kayınpederinin pek büyük hizmeti oldu

Taif gazasında çok büyük kahramanlık gösterdi Harpte bir gözü kör oldu Resulullah, (Ya Eba Süfyan! Hangisini istersin? Eğer dilersen, dua edeyim, gözün yerine gelsin Eğer dilersen Allahü teâlâ, Cennette sana bir göz versin) buyurdu Hazret-i Ebu Süfyan, Ya Resulallah! Cennette göz verilmesini isterim dedi ve avucunda duran gözünü yere attı

Ebu Süfyan hazretleri Yermük gazasında da, çok kahramanlık etti İkinci gözü de çıktı Orada şehid oldu (Medaric-ün-nübüvve, Mevahib-i ledünniye)

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com