Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anton, bruckner, hayatı

Anton Bruckner Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anton Bruckner Hayatı

Anton Bruckner Kimdir Kısaca

Anton Bruckner biyografisi

Anton Bruckner 4 Eylül 1824 tarihinde dünyaya geldi Döneminin tanınmış kilise orgcularından olan Anton Bruckner çok dindar bir Katolik ailenin onbir çocuğundan en büyüğüydü Babası köy okulunun müdürüydü Aynı zamanda müzik öğretmenliği ve kilise orgculuğu da yapmaktaydı Annesi yerel kilise korosunda vokalistti 2 yıllık eğitimin ardından babasının hastalığı üzerine Ansfelden’e döndü 1837 yılında babasını kaybetti Annesi Anton’u kilise korosuna katılmak üzere St Florian Manastırı'na gönderdi St Florian’de geçirdiği dört yıl boyunca keman, piyano ve org dersleri aldı, müzik teorisini öğrendi Manastırda zaman zaman çaldığı büyük org, “Bruckner orgu” olarak anılmaktadır

Eserlerinin Klasik Viyana Okulu bestecileri (Beethoven, Haydn, Mozart, Schubert) ve 19 yüzyıl sonu, 20yüzyıl başı bestecilerini birbirine bağlayan köprü olduğu düşünülür

1856'da Linz katedral orgculuğu için açılan yarışmayı kazandı ve bu şehirde görev yapmaya başladı Linz Katedrali’ndeki görevini 13 yıl sürdürdü

1868 yılında Sechter’in yerine Viyana Konservatuvarı'nda müzik teorisi dersleri vermeye başladı 1891'de öğretim görevinden istifa eden sanatçı, tanrıya adadığı Dokuzuncu Senfonisi’ni tamamlayamadan 1896’da öldü

kaynak: vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com