Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
behçet, çağlar, hayatı, kemal, kısaca

Behçet Kemal Çağlar Kısaca Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Behçet Kemal Çağlar Kısaca Hayatı

Behçet Kemal Çağlar kimdir kısaca hayatı ve eserleri

Şair Behçet Kemal Çağlar 1908 yılında Erzincan’ın Tepecik köyünde dünyaya geldi1925 senesinde sınavla Zonguldak Maden Mühendis mektebine girmiş ve 1929 senesinde yüksek madem mühendisi olarak birincilikle bu mektepten mezun olmuştur
Behçet Kemal,Maden Tarama Enstitüsü merkez mühendisi olarak Ankara'da göreve başlamıştır

25 Ocak 1949 tarihine kadar Büyük Millet Meclisinde Erzincan milletvekili olarak hizmet etmiştir Atatürk devrimlerinden ödün verildiği gerekçesiyle partisinden de milletvekilliğinden de istifa etmiştir Daha sonra sırasıyla Robert Kolej'de öğretmenlik, 1961 Kurucu Meclis üyeliği, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akbank Neşriyat Müdürlüğü, TRT Program Uzmanlığı görevlerinde bulundu

Behçet Kemal Çağlar Şiirleri:
Erciyes'ten Kopan Çığ,
Burada Bir Kalp Çarpıyor,
Benden İçeri

Behçet Kemal Çağlar Oyunları:
Çoban (1933),
Atilla (1935),
Deniz Abdal

Behçet Kemal Çağlar Diğer Eserleri
Halkevler (inceleme 1935), Hasan Ali Yücel ve Eserleri (1937), Hür Mavilikte Gezi (1947), Dolmabahçe'den Anıtkabir'e Kadar (Gözlemler 1955), Kur'an-ı Kerim'den İlhamlar (1966), Atatürk Deniz'inden Damlalar (antoloji 1967),Battal Gazi Destanı (1968), Bugünün Diliyle Atatürk'ün Söylevleri (1969)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com