![]() |
Kadir Has Kimdir Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadir Has Kimdir Biyografisiİşadamı Kadir Has kimdir? Kadir Has biyografi Kayserli ünlü işadamı Kadir Has (Hasoğlu) 20 Eylül 1921 günü Kayseri'de doğdu ![]() ![]() Adana'da yoktan başlayıp kurduğu bir çok fabrika ile ticari kuruluşlarla ülkenin sayılı zenginlerinden olan Babası Nuri Hasoğlu Akbank'ın kurucuları arasındadır ![]() Ayrıca Mercedes otobüs ve kamyon fabrikası'nı kurdu ![]() ![]() ![]() Koç ailesiyle birlikte Bursa'da Karsan adıyla Peugeot minibüs fabrikasının ortakları arasında bulundu ![]() ![]() Kadir Hasoğlu, Sabancı Ailesi'nden sonra Akbank'ın en büyük kurucu hissesine sahipti ![]() Eğitime ve öğretime verdiği katkılarla, gelecek nesillerin en iyi şartlarda yetişmesi için gösterdiği gayretlerden dolayı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunun 16 Nisan 1998 tarihli toplantısında alınan kararla 1 Haziran 1998 tarihinde Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi-Planlaması ve Ekonomisi alanında Onursal Doktora payesi verildi ![]() ![]() ![]() Kadir Hasoğlu ile Rezan Hasoğlu, 1991'de kurdukları Türk Eğitimine Özgü Kadir Has Vakfı-HASVAK ile başta eğitim ve sağlık olmak üzere, ülke kalkınmasına yönelik önemli hayır işlerine yöneldiler ![]() ![]() 22 Mart 2007 tarihinde Kadir Has kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti ![]() ![]() Kadir Has'ın ölümü üzerine Has'ın anısına Kayseri'de yapılmış olan 33 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|