![]() |
Paul Dirac Kimdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paul Dirac KimdirPaul Adrien Maurice Dirac kimdir Paul Dirac Hayatı İngiliz matematikçi ve fizikçi Paul Adrien Maurice Dirac 8 Ağustos 1902 tarihinde İngiltere'nin Bristol kentinde, Bishopston kasabasında doğdu ve orada büyüdü ![]() ![]() ![]() ![]() Paul Dirac Bristol Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği okudu ve 1921 yılında mezun oldu ![]() ![]() Hayatının uzunca bir kısmı burada geçecekti ![]() ![]() ![]() Dirac Quantum mekaniğini matematiksel ve teorik olarak inceledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paul Dirac’ın çalışmalarının önemi onun Schrödinger’in özel görecelik denklemleriyle tanıttığı ünlü dalga fonksiyonlarında yatar ![]() ![]() Dirac’ın bilimsel çalışmaları Quantum Theory of the Electron (1928) ve The Principles of Quantum Mechanics (1930; 3rd ed ![]() ![]() Eserleri Principles of Quantum Mechanics (1930) Bu kitap kuvantum mekaniği kavramlarını büyük kısmını Dirac'ın kendi geliştirdiği modern metodla anlatıyor ![]() ![]() ![]() Lectures on Quantum Mechanics (1966) Çoğunlukla eğri uzayzaman'da kuvantum mekaniği ile ilgili bir kitap ![]() General Theory of Relativity (1975) Bu 68 sayfalık eser Einstein'ın genel görelilik teorimini özetliyor ![]() Ölümünden sonra iki önemli fizik kurumu adına ödül düzenledi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|