Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayat, hikayesi, nejat, uygur

Nejat Uygur Hayat Hikayesi

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nejat Uygur Hayat Hikayesi

Nejat Uygur Kimdir Kısaca

Nejat Uygur hayatı

Nejat Uygur 9 Ağustos 1927 tarihinde dünyaya geldi Kilis'li sanatçı İsmail Dümbüllü tarafından keşfedilmiş ve meşhur edilmiştir Eğitimini Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde tamamlayan sanatçı Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel bölümüne girmiş; fakat mezun olamamıştır

1943 yılında Sarıyer Halkevi'nde başladığı boksla beraber spora karşı ilgisi artmıştır Atletizm ve su topu dışında iyi de bir at binicisidir 1950 yılında Necla Uygur ile evlenmiştir

Nejat Uygur tiyatroya 1949 yılında profesyonel anlamda "Nejat Uygur Tiyatrosu" ile adım atmıştır 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır

13 yıl süren Anadolu turneleri sürecinde sırasıyla Ahmet, ikiz kardeş olan Süheyl ile Süha, Kemal, Behzat adlı beş erkek çocukları dünyaya gelmiştir

Nejat Uygur, 10 Eylül 2007'de beyin damarlarında oluşan bir tıkanıklık nedeniyle vücudun sol tarafında kısmî felç geçirmiştir

kaynak: vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com