Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hooke, kimdir, kısaca, robert

Robert Hooke Kimdir Kısaca

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Robert Hooke Kimdir Kısaca

Robert Hooke Kimdir Kısaca Hayatı

İngiliz Bilim Adamı Robert Hooke, 18 Temmuz 1635 tarihinde dünyaya geldi 1665 yılında ilk mikroskobu icat eden kişi olarak ün yapan Robert Hooke hem teorik hemde pratik açıdan yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında büyük rol oynamıştır

Robert Hooke, özellikle biyolojiye küçükken ilgi duymuşKilisede çalışan üç ağabeyi gibi onun da iyi bir eğitim alıp kiliseye katılacağı düşünülüyormuş fakat ailesi, Hooke'un çalışırken tekrarlayan baş ağırılarından dolayı çok yaşamayacağından korkup okuldan almışlar

Wight Adasındaki Freshwaterda doğan Robert Hooke, ilköğretim eğitimini Isle of Wightta aldıktan sonra, 13 yaşında, Dr Busby'nin altında Westminster Okulunda eğitim görmüştür 1653'te, Hooke, Oxford'daki İsa Kilisesi'nde koroculuk yerini aldı Burada, Robert Boyle'la tanışıp onun asistanlığını yaptı

Hücre ilk kez 1665 yılında bir ingiliz bilim adamı olan Robert Hooke tarafından ölü mantar dokusunda boş odacıklar şeklinde keşfedildi Robert Hooke incelemeleri sırasında gördüğü bu odacıklara hücre (cellula) adını verdi İleriki yıllarda bu odacıkların boş olmadığı içinde canlıların yaşamsal olaylarını gerçekleştiren en küçük organizmalar olduğu anlaşıldı

Robert Hooke 1665 yılında mikroskobu icat ettiİlk araştırmasında hücre adını verdiği ölü mantar hücresinin hucre duvarını görmüştür Hooke yasası olarak bilinen ( σ = EԐ Gerilme = ELastisite Modülü*Birim uzama ) in mucididir
Hooke Yasası elastik deformasyon durumunda mühendislerin kullandığı başlıca kanunlardan biridir

Kaynak: (vikipedi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com