Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografi, emerson, michael

Michael Emerson Biyografi

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Michael Emerson Biyografi

Michael Emerson Biyografisi

Michael Emerson Kimdir Hayatı Filmleri

Michael Emerson 7 Eylül 1955 Cedar Rapids, Iowa doğumludur Drake University’de eğitim aldı sonra 1976 yılında tiyatro sanatlarında derece alarak New York’a taşındı Ancak aktör olarak iş bulamadığı için değişik işlerde çalıştı 1986 yılında ilk karısı ile birlikte Jacksonville, Florida’ya taşındı

1986-1993 yılları arasında yerel prodüksiyonlarda rol aldı ve aktörlüğü bırakıp öğretmen olmayı düşünürken, MFA oyunculuk programına katıldı Program sayesinde birçok tiyatrocu ve yönetmenle tanışan Michael Emerson 1993 yılında Alabama Üniversitesi’nin sponsorluğundaki güzel sanatlar ve profesyonel aktör yetiştirme programına kaydoldu Eğitiminin ardından New York'a döndü Büyük çıkışını 1997 yılında Moises Kaufman’ın Broadway oyunu Oscar Wilde’da oynayarak yakalayan aktör 2001 yılında The Practice dizisindeki rolü ile ve 2006-2009 yılında Lost dizisindeki Benjamin Linus rolü ile Emmy ödülü kazandı

Michael Emerson oynadığı filmler

Under The Skin (ıııı) (2012)

Goldstar, Ohio (2010)

Ready Ok (2008)

29th And Gay (2005)

Testere (2004)

Straight-jacket (2004)

Sadakatsiz (2002)

Grace & Glorie (1998)

Çapraz Hayatlar (1998)

The ımpostors (1998)

The Journey (1997)

Orpheus Descending (1990)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com