Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kenter, kimdir, kısaca, müşfik

Müşfik Kenter Kimdir Kısaca

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müşfik Kenter Kimdir Kısaca

Müşfik Kenter Kimdir Hayatı

Tiyatro Oyuncusu Müşfik Kenter 8 Eylül 1932 tarihinde İstanbulda doğdu Tiyatrocu Yıldız Kenter'in kardeşi olan Müşfik Kenter ablasıyla birlikte Kent Oyuncularını kurduMüşfik Kenter'in Sanat yaşamı, devlet tiyatrosunda oynadığı Oğuz Ata oyunu ile başladı

Müşfik Kenter 1947 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu Çocuk bölümünde tiyatroya başladı Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü Okulu 1955 yılında yüksek derece ile bitirdi ve devlet tiyatrosuna girdi

1959 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılan Müşfik Kenter, İstanbul'a giderek kardeşi Yıldız Kenter ile birlikte Muhsin Ertuğrul ile çalıştı Küçük Sahne'de oyunlar sergilediler Şükran Güngör ve Kamuran Yüce ile bu dönemde biraraya geldiler ve dörtlü olarak birlikte uzun yıllar tiyatro yaptılar

Müşfik Kenter, İngiliz Kültür Heyeti ve Rockefeller`den burslar alarak Amerika ve İngiltere`de tiyatro araştırmaları yapmış ve incelemelerde bulunmuşturİngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, Yugoslavya, Kıbrıs gibi bir çok ülkede oyunlar sergiledi

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema oyunculuğu da yapan Müşfik Kenter, 1966 Antalya Film Festivalinde, Bozuk Düzen filmiyle "en iyi yardımcı erkek oyuncu" ödülünü kazandı
Yerli ve yabancı TV filmlerinde seslendirme yaptı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com