Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmed, arif, eserleri, hakkında, hayatı, kimdir

Ahmed Arif Kimdir Hayatı Eserleri Hakkında

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahmed Arif Kimdir Hayatı Eserleri Hakkında

Ahmed Arif kimdir hayatı eserleri hakkında bilgi

Ahmed Arif Biyografi

Gazeteci ve Şair Ahmed Arif 21 Nisan 1927 yılında Diyarbakır’ın Hançepek semtinde doğdu Ahmed Arif Diyarbakır Lisesinden mezun olunca Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünde okudu 1940-1955 yılları arasında farklı dergilerde yayınladığı şiirlerinde kullandığı kendine has lirizmi ve hayal gücüyle Türk edebiyatındaki yerini aldı

Ahmed Arif Türkçeyi en iyi kullanan şairlerdendir

Ahmed Arif şiirlerinde hep ezilen insandan yana oldu ve ezilenlerin kardeşliğine vurgu yaptı Şiirlerinin toplandığı tek kitabı Hasretinden Prangalar Eskittim 1968 yılında yayınlandı Bu kitap Türkiye'de en çok basılan kitaplar listesindedir

Ahmed Arif şiiri hala gençliğe damgasını vurmaktadır Ahmet Kaya, Cem Karaca gibi sanatçılarca bir çok şiiri bestelenmiştir Ahmed Arif Ankara'da yalnız yaşadığı evinde 2 Haziran 1991 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

(Vikipedi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com