Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
google, herman, kimdir, logosu, melville

Herman Melville Kimdir (Google Logosu)

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Herman Melville Kimdir (Google Logosu)

Herman Melville kimdir hayatı

Herman Melville biyografisi

Amerikalı yazar Herman Melville 1 Ağustos 1819 tarihinde New York'ta dünyaya geldi Ailesinin durumu kötüydü ve babası ardında birçok borç bırakıp ölünce Herman Melville 13 yaşında hayata atılmak zorunda kaldı 5 yıl boyunca çeşitli işlerde çalıştı 18 yaşındayken Liverpool’e giden bir gemiye ayak bastı Bu adım gençliğinin en güzel günlerini adeta kabusa çevirdi ve Melville'nin büyük romanlarının malzemesi oldu Daha sonra bir süre Typee yerlileri arasında yaşayan Herman Melville adaya gelen bir Avustralya gemisi ile yeniden denizciliğe döndüyse de denizcilik hayatı hep sorunlu geçti

Katıldığı bir isyan sonucu hüküm giydi 30'lu yaşlarında Boston’a döndü Yazmaya başladı 1846’da yayınlanan ilk romanları, yerliler arasında geçen günlerine aitti Moby Dick’i 1851’de tamamladı, ancak romanları yeterince ilgi görmedi
Herman Melville 28 Eylül 1891 tarihinde hayatını kaybetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com