Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
caravaggio, kimdir

Caravaggio Kimdir?

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Caravaggio Kimdir?

Michelangelo Merisi da Caravaggio Kimdir?

Caravaggio Hakkında Bilgi: 29 Eylül 1571 tarihinde Milano'da dünyay gelen Caravaggio İtalyan ressamdır Barok sanat akımının ilk büyük sanatçısıdırRoma, Napoli, Malta ve Sicilya'da çalışmıştır

Caravaggio hayatı

Caravaggio, adını doğduğu kasabadan almıştır Michelangelo Merisi Caravaggio gerçek ismidir Caravaggio güçlü ışık-gölge kullanımı ve resimsel düzenlemeyi dramatik bir açıdan ele alışıyla barok sanatının en özgün uygulayıcılarından biri olmuştur

Caravaggio, Otuz Yıl Savaşları döneminde yaşamıştır Barok önceleri, kuyumculuk dilinde düzensiz ve acayip biçimli taş ve incileri niteleyen bir kelime olarak kullanılmıştır

1584’te Bergamo’lu bir ressam olan Simone Peterzano’nun yanına 4 yıllığına çırak olarak girdi

Caravaggio ,Roma’da çalıştığı dönem yapıtları dramatik bir anlatım sunmayan kendi portreleri ve ölü doğa resimleridir Bunlarda güçlü bir ışık gölge kullanılmış ve ayrıntıları özenle betimlemiştir

Caravaggio'nun gerçekçi doğalcılığının ilk kez bütünüyle ortaya çıktığı yapıt Roma'daki S Luigi dei Francesci Kilisesi'nin Contarelli Şapeli'ndeki Aziz Matta'nın yaşamını konu alan bir dizi resimdi

Bu, Aziz Matta ve Melek, Aziz Matta'ya Çağrı ve Aziz Matta'nın Şehit Edilmesi konulu üç resimden oluşan görkemli bir tasarıydı

Caravaggio 18 Temmuz 1610 tarihinde hayatını kaybetmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com