11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Murat'tan Rocker Olur Mu?
Önce özetler: 1980 Karadeniz Ereğlisi doğumlu 1998'de İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde okurken Milliyet gazetesinin liselerarası müzik yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birincisi oluyor
1999 yılında burslu olarak girdiği Bilgi Üniversitesi Caz-Vokal bölümünü Tarkan'ın vokalistliğini yapmak için bırakıyor
2003'ten beri de İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarında Temel Bilimler eğitimi alıyor Bugüne kadar Tarkan dışında Shakira, Ajda Pekkan Nilüfer, Nazan Öncel gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşıyor
"Hayatta kimsenin sana bir şey yapamayacağını söylemesine izin verme" Popstar Murat Boz'un hayattaki en büyük felsefesi
90'larda başlayan bir "Pop patlaması" vardı Siz ise 2000'lerin pop yıldızısınız Bunu bir şans olarak görüyor musunuz?
Şanslı görmüyorum kendimi 2000'lerde ünlü olmak, 90'larda star olmaktan daha zor 90'larda gerçek starlar, bırakın on parmağı, bir elin beş parmağını geçmiyordu  Şu an hem korsan hem de bedava şarkı indirmek gibi sıkıntılar varken bizim ayakta kalabilmemiz, bir savaş vermemiz bence takdire şayan bir durum
Gene de Türkiye'de pop müzik yapmak diğer türlerden daha çok alıcısı olan bir şey değil mi?
Bence bu dönemde rock müzik popun da üzerine geçmiş durumda Ama önemli bir parantez açmak isterim 2004'te "Dünya Yalan Söylüyor"u çıkartan mor ve ötesi'yle rock müzikte bir patlama yaşandı Sonra piyasa Türk rock gruplarıyla doldu taştı Ama burada rock müziğin özünde olmayan bir şey var: Popülizm
Türk rock müziğinin içinin boşaldığını mı düşünüyorsunuz?
Evet Bence kimse gerçek rock yapmıyor Basit gitar riffleriyle benzer şarkılar yapılıyor Yani şarkı tutuyor, seviliyor, evet, biz de dinliyoruz Ama bu rock değil Ben de istesem rock yapabilirdim Ama ben popüler olanı değil, içimden ne geliyorsa onu yapmak istiyorum Rock müzisyenlerinin şu an pop yapanlardan daha popçu olduklarını düşünüyorum Mor ve Ötesi, Duman, Teoman, Hayko Cepkin dışında beni tatmin eden, kaliteli bir müzisyen göremiyorum
Belki bir gün siz de rock yaparsınız  
Ben en fazla pop rock yaparım Rock yaşanması gereken bir şey Yaşam şeklinizin de öyle olması gerekiyor
Siz de Facebook ünlülerinden misiniz?
Hayır, ben kullanmıyorum Benim adımı gördüğünüz hesapların hepsi "fake" (sahte) Bu tarz şeylerle uğraşamıyorum ama benim yerime dinleyicilerime cevap veren, benmişim gibi yapan ruh hastaları var Kendim girsem olmaz çünkü insanlar fazla istekliler Tabii ki herkes tanışmak istiyor ama bir yerden sonra "Sen ne kadar kendini beğenmiş birisin, cevap bile vermiyorsun"a geliyor mesele
Yoğun ilgiden kaçar mısınız?
Herkesin bir kaygısı vardır, bu konuda Ama "Bunaldım, bi yurt dışına çıkayım" demenin de biraz abartı olduğunu düşünüyorum Kimse kimseyi öldürmüyor, Ben Nişantaşı'nda gezebiliyorum, mesela Taksim'de de şapka takıp gezebiliyorum Tanıyan da tanırsa, "merhaba" der geçersin O süper meşhurluk eskidendi
En büyük hayaliniz nedir peki?
Will Smith'in bir filminde şöyle bir söz vardır: "Asla hiç kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme " Bu benim hayat mottom Bu ay Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir konserim olacak Aslında bu da benim hayallerimden biri, bana çok heyecan veriyor
Dünyaca ünlü biriyle çalışmayı hayal edin Aklınıza gelen isim kim?
Kesinlikle Timbaland Değişik bir ritim mantığı getirdi, çünkü müziğe Justin Timberlake için de büyük bir şanstı, bu adam Justin'in de hayranıyım
bnce rocker olmasın pop ii
|
|
|