Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Müzik Tutkunları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lodi, röpörtaj, yonca

Yonca Lodi Röpörtaj

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yonca Lodi Röpörtaj

Yonca Lodi

HENÜZ “YOLUMU BULURUM”UN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYORDU Kİ, SEZEN AKSU KALSİKLERİNDEN BİRİ, “YETER” İN YENİDEN DÜZENLEMESİ İLE ALBÜMÜN ÇALIŞMALARINA KISACIK BİR ARA GELDİ BİZLER İÇİN HEM BU GÜZEL YAZ SOLUĞUNUN HEM DE COVER PARÇA HAZIRLAMANIN ZORLUKLARINDAN BAHSEDERMİSİNİZ ?

Öncelikle herkese merhaba, ben bu yaz aslında bir değişiklik yapmak istedim Küçük de bir süpriz yapmak istedim beni dinleyenlere ‘Yolumu Bulurum’un yanına mini bir parantez açtım keza 4 klibimi çektik ve kış sezonunun başında yayına girecek Biraz daha farklı bir şarkı söylemek istedim İtiraf ediyorum ki hayallerimi gerçekleştirdim Çünkü ‘Yeter’ şarkısı benim hayallerimde en çok söylemek istediğim şarkıların başında geliyordu Tabi yani hayallerimi gerçekleştirmek isterken de kendim için solistliğimi de düşünmek zorundaydım Solistliğim için yanlış bir parçayı seçmem söz konusu olamazdı Galiba bir parça bunu hissedebiliyorum Bundan önceki cover şarkılarda doğru seçimler yaptığımı düşünüyorum hep ‘Yeter’de onlardan biri oldu bence Bugüne kadar gelen tepkilerden de öyle hissediyorum Bir de söylerken zorlanmamak, o gömleğin insanın üstüne uyması, onlar çok farklı şeyler

PARÇANIN YENİDEN DÜZENLEMELERİNDE KİMLERİN EMEĞİ GEÇTİ ?

“Yeter” Sezen Aksu’nun seslendirdiği, sözleride yine Sezen Aksu’ya ait olan, müziği Atilla Özdemiroğlu’na ait olan bir şarkı Düzenlemesini Volga Tamöz yaptı Volga’nın da çok sevdiği bir şarkı ‘Yeter’ Zaten büyük ihtimalle bizim 80’ler jenerasyonunun anılarında çok fazla yer etmiş bir şarkı Biraz aslında işte yaza denk geldiği için o duygusal havasını bozmadan hareketlendirmek istedik Sözleri gerçekten çok duygusal bir şarkı Yeni dinleyicininde, yani bizden daha küçük olan ve ‘Yeter’ şarkısının orjinal halini bilmeyenler içinde kabul edilebilir hale gelmesini istedim ben Eskiden zaten çok güzel yapılmış ve çok bozulmaya imkan tanımayan bir şarkıydı O yüzdende benim de Volga’nın da içi çok rahat etmedi hani bire bir alıp aynı şekilde lanse etmenin çok manasız olacağını düşündük Gerçekten “cover” yapmak anlamında da birazcık değiştirip, günümüze bu hız çağına bir parça uydurmak istedik ama duygusallığını da korumaya çok çalıştık Dinleyenler o duygusal havasını hissediyorlar şarkının ki benim için en önemli olan şey de buydu Ben çok memnunum Hayallerimden birini gerçekleştirdim aslında öyle düşünüyorum Çünkü çok çok sevdiğim bir şarkı tekrarlamak gerekirse

YENİDEN DÜZENLENMİŞ BİR PARÇA SESLENDİRMEK YENİ YORUMCUSU İÇİN HİÇ DE KOLAY OLMASA GEREK ŞARKIYI ÖNCEDEN BİLEN, SEVEN DİNLEYİCİNİN ELEŞTİREL BAKIŞI İSTER İSTEMEZ YORUMU ETKİLER

Evet, bir şarkıyı tekrar yorumlamak sanki kolay bir işmiş gibi geliyor dışarıdan Yani önemli değil, alırsın aynı şekilde tekrar farklı 2 enstrumanla çalarsın, söylersin Halbuki öyle değil Ben neredeyse bir albüme harcadığım emeği ‘Yeter’ şarkısına harcadım Çünkü bir kere çok önemli bir ses tarafından söylenmiş, çok önemli biri tarafından bestelenmiş Zaten zamanında da çok fazla ses getirmiş bir şarkıyı onun bütün sorumluluğunu üstünüze alarak tekrar yorumlamak dışarıdan göründüğü gibi kolay birşey değil Kabul görebilmesi için çok fazla çalışmak gerekti Ben ‘Yolumu Bulurum’da ‘Aldım Başımı Gidiyorum’la da ilgili çok fazla çalışmıştık Diğer şarkılardan belki sıfır şarkılardan çok daha fazla emek istediğini düşünüyorum Çünkü o kulaklardaki anıya ihanet etmeden yenilemek lazım Yeni jenerasyon için belki geçerli değil ama eskilerin gönül telini titretebilmek için bozmamak lazım Çünkü biz beğenilerimiz konusunda birazcık muhafazakar bir toplumuz ve sevdiğimiz şeylerin çok fazla ellenmesini istemiyoruz Ben de onlardan biriyim Ben de o muhafazakar aman o öyle olduğu gibi kalsın işte herşey ilk duyduğum gibi olsun diye düşünenlerden biriyim ama müziğimde böyle değilim O yüzdende çok fazla dikkat ettik Hem Volga çok hassas davrandı hem ben çok hassas davrandım ve gerçekten ‘Yeter’le ilgili çok fazla çalıştığımı söyleyebilirim Galiba bu kadar çalışmanın sonunda da bu beğeniler şimdi benim o yorgunluklarımı unutturmaya başladı

“YETER” GÜZEL BİR MOLA OLDU SİZİN İÇİN AMA BUNDAN SONRASI İÇİN BİZİ NELER BEKLİYOR ? BUNDAN SONRAKİ ÇALIŞMALAR DA “YETER” GİBİ DİGİTAL PLATFORMDA MI YER ALACAK ?

‘Yolumu Bulurum’ albümünün tanıtımı, klip çekimleri hala devam ettiği için ‘Yeter’ şarkısı için bir parantez olduğunu söylemiştim ‘Yeter’ şarkısıyla böyle yaza hareketli, neşeli hatta çok çok çok duygusal bir mola verdik Ama şöyle birşey yaptık bu sefer Artık herşey digital ortamdan resmi digital portallardan müzik indirilebiliyor halde Bu yüzden bizde fiziki olarak değilde, digital olarak bu şarkıyı paylaşmanın daha uygun olacağını düşündük O yüzden de sadece digital müzik sitelerinde satışa sunulacak ve bunun daha uygun olduğunu düşünüyorum Çünkü tek şarkı, albümüm devam ediyor dediğim gibi tek şarkı için single çıkartıp fiziki olarak onu dağıtmanın artık eskisi kadar içi dolu olduğunu düşünmüyorum açıkçası Digital ortam satışının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum O yüzden aslında belkide hemen hemen bu anlamda bir ilk bu O da bana kısmet oldu Bakalım göreceğiz neler olucak Dediğim gibi, ‘Yolumu Bulurum’ devam ediyor Albümün 4 klibini çektik O da yeni vizyona girecek, Eylül, Ekim gibi düşünüyoruz Konserler yoğun, imza günleri devam ediyor

EYLÜL – EKİM DEDİNİZ, HENÜZ VAKİT ERKEN AMA BİZ YİNE DE KLİP ÇALIŞMANIZDAN BİRAZ BAHSEDEBİLİRİZ

“Yolumu Bulurum”un 4 klibi “Sende Yaram Var”a geldi Benim çok çok sevdiğim bir şarkı zaten, sözlerinide yazdığım ve benim için albümde özel olan şarkılardan bir tanesi Ama montajıyla ilgili bir takım sıkıntılar oldu, biraz gecikti Bende yazın bu cıvıltıları içinde açıkçası o şarkının çok anlaşılmasını, dinlenmesini istiyorum ve zaten çok beğenilen, çok istek alan ve 30 yaş üstü herkesi bir şekilde gönlünden yaralayan bir şarkı oldu O yüzden de biraz kışa doğru, yaz aşklarının sonuna doğru yayınlanmasını daha doğru bulduk ekip olarak O yüzden de Eylül, Ekim gibi biz başka bir şeye karar vermezsek “Sende Yaram Var” girecek Çalışmalar devam ediyor

TARİHİ BELİRLİ ETKİNLİKLERİNİZ VAR MI ? GERÇİ İNTERNET SİTENİZ HAYLİ AKTİF, BİLGİLER SIK GÜNCELLENİYOR AMA BİZ GELİŞMELERİ SİZDEN ÖĞRENELİM ?

Şu sıralar konserlerin tarihleri üstüne konuşuyoruz O tarihler zaten benim resmi sitemde bire bir yayınlanıyor ve sizlerinde aslında neredeyse tam zamanlı haberi oluyor bu yüzden wwwyoncalodinet benim resmi web sitem Oradan her türlü iletişime açığım, maillerime bizzat kendim cevap veriyorum Benim için çok çok önemli Bunu hep söylüyorum, hep altını çiziyorum Birlikte olmak, birlikte birşeylere karar vermek bana daha doğru geliyor Buradan herkese sevgilerimi iletiyorum Umarım yazınız çok güzel geçer Umarım yaz aşklarınız çabucak bitmez En kısa zamanda yeni projeler ile görüşmek üzere

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com