11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Serdar Ortaç Röpörtaj
Serdar Ortaç
2 klibi “Dansöz” şarkısına çektiniz  Klipteki çocuk oyuncuları nasıl seçtiniz?
Hepsi gayet düzgün dans ediyor Bütün çocuklarımız kurduğumuz cast’ın yani yönetim ekibinin bulduğu, belli okullarda okumuş  Kimisi balerin olmak için hevesle hazırlanıyor  Kimisi gerçekten Konservatuar’a şimdiden başlamış  Yaşı küçük olmasına rağmen ilerde eminim ki başarılı olacaklar  Böyle bir kadrodan seçildi 44 tane küçük çocuğumuz vardı  En son sekize sonra biraz daha eledikten sonra 6’ya düşürdük  Fakat orda doğaçlama gelişen birkaç tane daha küçük kızımız geldi 10 – 12 kişilik bir ekip oluşturduk  Çalışıldı bunun için yaklaşık 4-5 gün sürdü  Belli yerlerde, özel okullarda provası yapıldı 1 hafta boyunca  Şarkıyı ezberlettik  Tabii çok zeki oldukları için şarkıyı hemen ezberlediler ki sözleri sıkışık ve zor olmasına rağmen  Hiç teklemediler benden güzel okudular diyebilirim  Gerçektan çok başarılıydılar 
Çocuklarla siz birebir ilgilenmişsiniz  Peki çocuklarla çalışmak sizi zorladı mı?
Herşeyden önce iyi elektrik vermek gerekiyordu  Set ortamı biraz streslidir hatta haddinden fazla streslidir  Hele böyle bir klip çekiyosak, büyük paralar ayırıyorsak, büyük zaman harcadıysak ve kalabalık insanlar varsa nerdeyse 70,75 kişiyiz klipte  Bir klip gözüyle görmedik bunu  Sanki bir video değil de bir film gibi gördük O kadar abartmamak gerekir ama kısa metraj güzel bi çalışma gibi düşündük  Zaten böyle düşünülünce işler başarıya ulaşılıyor  Kızlarla da iyi bir enerji vermek gerekirdi  Hem yaşları küçük olduğu için onlara, sizin ağabeyinizim, size yakınım, burda bir iş yapmıyosunuz, benim için beraber eğleniyorsunuzu yaratmaya çalıştık  Hepsinin ailesi yanında değildi yalnızlardı  Sadece bir cast görevlisi başlarındaydı  O yüzden bütün kliple birebir ilgilendim bütün ekibimiz ile birlikte  İlk sahnelerde de kızlara o elektriği vermeye çalıştım  Yani iyi olan enerjiyi 
Klip çekimlerinde herşeyle ilgileniyorsunuz, peki bu zor olmuyor mu?
Hem performans sergilemek hem de sete yetişmek  Bu bir ortak çalışma oldu ve diğer kliplerden farklı  Bu sene bütün “Mesafe” albümünün tüm kliplerini “Sor”, “Dansöz” ve “Ne Olur Gitme”yi hep aynı ekip ile çektik Ama hep ortak çalıştık yani 2-3 yönetmenimiz ben ve Mustafa Uslu Yani set işçilerinden tutun ışıkçısına kadar görüntü yönetmenimiz Veli’ye kadar hepsi işin birebir başındaydı Klipte bir tane yönetmenimiz yoktu  nerdeyse bir düzine adamdık  Hepimiz yönettik klibi Klibin hikayesini kağıda hazırladığımız dosyanın tamamlanması tam bir hafta sürdü 
Klipte sizin kendi dansçılarınız dışında başka dansçılar da yer alıyor Bu dansçıları nasıl buldunuz?
Dansçılar şöyle gelişti Biz “Sor”un klibinde Fransa, İtalya, Belçika, Norveç ile kontağa geçip işte orda hatta birçok ünlü sanatçının Avrupa’da arkasında dans eden arakadaşları bulduk ve getirdik  “Sor” klibinden sonra “Dansöz”e geçtik  “Dansöz”de “Sor”dan sadece zenci arkadaşımız kaldı  Bu klipte “Sor” klibinin üzerine birkaç kişi eklenmiş oldu  Kalan kemik ekip yani bizim Türk dansçılarımız inanın Avrupalılardan aşağıda kalır yanları yok  Onlar da hem konserlerimde bana eşlik eden dansçılar hem de klipte yer alan ana dansçılar 
Bundan sonraki kliplerinizde ne gibi sürprizler olacak?
Yine bu konseptte bir klip mi olacak yoksa slow bir şarkıya mı klip çekeceksin? “Mesafe” albümünün 3 klibi de dans klibiydi  Öyle olması gerekiyordu ben özellikle böyle istedim Yani bu şarkılar insanı eğlendiren şarkılar  O yüzden mecburen bu konsept üzerine gidildi  İlla dansçımız olacak, illa hiphop giyineceğiz  İşte belki de Serdar’dan beklenmeyeni yaptım  Bundan sonra albümde artık dans şarkısı yapmamalıyız  Yani eğer yapacaksak bir yavaş şarkıya çekmeliyiz klibi O yüzden bu konsepti beklemesinler artık böyle bir konsept olmayacak Ya tek olacak ya da ben hiç içinde olmayacağım  Sadece bir kadın erkeğin hikayesini anlatacak ve solistin hiç gözükmediği bir klip olabilir  İlk sahnesinde ve son sahnesinde 10 saniye gözükebilir  Siyah beyaz bir klip olmasını isterim  Yani alışagelmişin dışında bir şey yapacağım 4 de Dördüncü klip dans klibi olmayacaktır
4 klibi hangi şarkıya çekmeyi düşünüyorsunuz?
“Ayrılık İnsanlar İçin”i düşünüyorum  “Çıkartacaksın” belki de “”Melek” olabilir  Yani biraz daha alaturka ama onlar olabilir  Tabii klipleri seçerken şuna dikkat edilmesi gerekir  Bütün müzik kanallarının yayın politikasına uygun işler yapmak lazım  Çünkü tamamen bir çorba olduğumuz için kimisi o müziği koymuyor yayın listesine kimisi öbür müziği seviyor kimisi sevmiyor Hepsinin çalacağı ortak müzik olması lazım  Bu üç şarkı böyleydi Bundan sonra gelecek olan şarkıda hem batı normlarını taşımalı hem de bizim makamlarımızdan olmalı 
Konserleriniz devam ediyor mu?
Ramazan’da çok fazla konser yapılmadı  Aslında 2006 senesinde fazla konser yok yani sanatçılar için Artık klasikleşen bir Antalya bayram serüvenleri var O da çok iştahlı değil Yani güzel elbette ama beklediğimiz bizim arzu ettiğimiz işte Avrupa’da gördüğümüz kıskandığımız ah nie biz bunu yapamıyoruz dediğimiz konserler yaplmıyor  En son Harbiye’de o işi yaptık 2006 yazını Harbiye’de ki o güzel konser ile bitirdik  O konserde çok kalabalık kadro ile çok güzel bir iş olmuştu O ekip de çok profesyoneldi  Yani artık şöyle işler yok, sabah uyanalım ve şu işi yapmaya gidelim   Hayır 2-3 hafta önce sabah uyanıp 3 hafta buna çalışıp hazırlanıp öyle gidiyoruz artık  Eskiden olsa yürü ya kulum deyip yola çıkardık  Çünkü müşteri çok kaliteleşti yani müşteri hangi kanalın ne yayınlamak istediğini kendi belirliyor  O yüzden şu an konser yaparsam çok iyi birşey yapmak isterim  Ama çok çok iyi birşey  Yani ses getirmeli birkaç hafta konuşulmalı Harbiye gibi birşey yapmak isterim
|
|
|