![]() |
Önce Sabır, Sonra Yine Sabır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Önce Sabır, Sonra Yine SabırÖnce sabır, sonra yine sabır Alim olsun cahil olsun, her müminin en büyük hedefi, kalbini temizleyip Yüce Allah'ın sevgisine ulaşmaktır ![]() Bunun için her çareye başvurmalı, sabretmelidir ![]() İmam Gazalî rh ![]() ![]() Ebu İshak el- İsferâyinî şöyle demiştir: “Otuz sene boyunca Allahu Tealâ'nın bana nasuh tevbesi nasip etmesi için dua ettim, sonunda nasip oldu ![]() Bir hacetim için Allahu Tealâ'ya otuz sene dua ettim ![]() İsteğim yeni kabul edildi' dedim ![]() ![]() Rüyamda birisi şöyle diyordu: Bu işe hayret mi ediyorsun? Sen Allahu Tealâ'dan ne istediğini biliyor musun? Tevbe ile Yüce Allah'ın seni sevmesini istiyorsun ![]() Şüphesiz Allah, çokça tevbe edenleri ve güzelce temizlenenleri sever' ayetini işitmedin mi? Bu basit bir hacet midir?” Bu nakilden sonra İmam Gazalî rh ![]() ![]() “Şu büyüklerin güzel haline, kalplerinin ıslahı ve ihyası için gösterdikleri gayrete ve ahiretlerine azık hazırlamak için çektikleri zahmete bak!” (Minhâcü'l-Âbidîn) ALINTI-akrep1 |
![]() |
![]() |
|