![]() |
Duy Şikayet Etme Her An Bu Ney |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duy Şikayet Etme Her An Bu NeyDuy Şikayet Etme Her An Bu Ney Duy şikayet etmede her an bu ney, Anlatır hep ayrılıklardan bu ney ![]() Der ki feryadım kamışlıktan gelir, Duysa her kim, gözlerinden kan gelir ![]() Ayrılıktan parçalanmış bir yürek İsterim ben, derdimi dökmem gerek ![]() Kim ki aslından ayırmış canını, Öyle bekler, öyle vuslat anını ![]() Ağladım her yerde hep ah eyledim, Gördüğüm her kul için dostum dedim ![]() Herkesin zannında dost oldum ama, Kimse talip olmadı esrarıma ![]() Hiç değil feryadıma sırrım uzak, Nerde bir göz, nerde bir candan kulak? Aynadır ten can için, can ten için, Lakin olmaz can gözü her kimsenin ![]() Ney sesi tekmil hava oldu ateş, Hem yok olsun, kimde yoksa bu ateş! Aşk ateş olmuş dökülmüştür ney'e, Cezbesi aşkın karışmıştır mey'e ![]() Yardan ayrı dostu ney dost kıldı hem, Perdesinden perdemiz yırtıldı hem ![]() Kanlı yoldan ney sunar hep arz-ı hal, Hem verir Mecnunun aşkından misal ![]() Ney zehir, hem panzehir, ah nerde var, Böyle bir dost, böyle bir özlemli yar? Sırrı bu aklın bilinmez akl-ile, Tek kulaktır müşteri, ancak dile ![]() Gam dolu günler zaman hep aynı hal, Gün tamam oldu, yalan, yanlış, hayal ![]() Gün geçer yok korkumuz, her şey masal, Ey temizlik örneği sen gitme, kal! Kandı her şey, tek balık kanmaz sudan, Gün uzar, rızkın eğer bulmazsa can ![]() Olgunun halinden ah, anlar mı ham? Söz uzar, kesmek gerektir vesselam ![]() Mevlana Celaleddin Rumi |
![]() |
![]() |
|