Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imam, nasihatları, sadık´in, sevri´ye, süfyâni

İmam Sadık´İn Süfyan-İ Sevri´Ye Nasihatları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmam Sadık´İn Süfyan-İ Sevri´Ye Nasihatları

İmam Sadık´ın Süfyan-ı Sevri´ye Nasihatları

Süfyan-i Sevrî şöyle diyor: İmam Sadık (ks)´ ın huzuruna varıp:´ Bana sizden sonra sarılacağım (amel edeceğim) bir vasiyette bulunun´ diye arz ettim İmam Sadık (ks);´Ey Süfyan, amel edecek misin?´ diye sordu
Ben: ´Evet, ey Resulullah´ın kızının torunu, amel edeceğim ´ dedim

İmam Sadık (ks) buyurdular ki:

Ey Süfyan, yalancının yiğitliği, kıskancın rahatlığı, sultanların kardeşliği, mütekebbirin dostluğu ve kötü ahlâklının da efendiliği olmaz İmam (ks) bunları buyurduktan sonra sustu

Ben: Ey Resulullah´ın kızının torunu, biraz daha nasihat edin dedim

İmam buyurdu ki:

Ey Süfyan, arif olman için Allah´a güven Zengin olman için kısmete razı ol İmanının artması için halkın sana davrandığı gibi, onlara davran Günahkârla dost olma Çünkü, kötü işlerinden sana da öğretir İşlerinde Allah tan korkan kimselerle istişare et İmam (ks) bunları buyurduktan sonra yine sustu

Ben: Ey Peygamber´in kızının torunu, biraz daha nasihat edin dedim

İmam (ks) şöyle buyurdu:

"Ey Süfyan, kim kudretsiz izzet, arkadaşsız çokluk ve malsız heybet istiyorsa, günah zilletinden itaat izzetine geçmelidir" İmam (ks) bunları buyurduktan sonra yine sustu

Ben: "Ey Peygamber´in kızının torunu, biraz daha nasihat edin" dedim

İmam (ks) buyurdular ki:

Ey Süfyan, babam bana üç tane öğütte bulundu ve üç şeyden de sakındırdı Buyurduğu üç öğüt şunlardır: "Ey oğlum, kötü arkadaşla arkadaş olan salim kalmaz Sözüne dikkat etmeyen pişman olur Kötü yerlere giren suçlanır

Ben: Ey Resulullah´ın kızının torunu, seni sakındırdığı üç şey nelerdir diye sorunca İmam (ks) şöyle buyurdu:

Babam beni, nimete haset eden, başa gelen musibete gülen ve söz taşıyan kimseyle arkadaş olmaktan sakındırdı

Yine şöyle buyurmuştur:

Altı haslet müminde olmaz: Zorluk çıkarmak, hayırsız olmak, haset etmek, inatçılık, yalıncılık ve zalimlik

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com