|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
imam, nasihatları, sadık´in, sevri´ye, süfyâni |
![]() |
İmam Sadık´İn Süfyan-İ Sevri´Ye Nasihatları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmam Sadık´İn Süfyan-İ Sevri´Ye Nasihatlarıİmam Sadık´ın Süfyan-ı Sevri´ye Nasihatları Süfyan-i Sevrî şöyle diyor: İmam Sadık (k ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben: ´Evet, ey Resulullah´ın kızının torunu, amel edeceğim ![]() ![]() İmam Sadık (k ![]() Ey Süfyan, yalancının yiğitliği, kıskancın rahatlığı, sultanların kardeşliği, mütekebbirin dostluğu ve kötü ahlâklının da efendiliği olmaz ![]() ![]() ![]() Ben: Ey Resulullah´ın kızının torunu, biraz daha nasihat edin ![]() ![]() İmam buyurdu ki: Ey Süfyan, arif olman için Allah´a güven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben: Ey Peygamber´in kızının torunu, biraz daha nasihat edin ![]() ![]() İmam (k ![]() "Ey Süfyan, kim kudretsiz izzet, arkadaşsız çokluk ve malsız heybet istiyorsa, günah zilletinden itaat izzetine geçmelidir ![]() ![]() ![]() Ben: "Ey Peygamber´in kızının torunu, biraz daha nasihat edin" dedim ![]() İmam (k ![]() Ey Süfyan, babam bana üç tane öğütte bulundu ve üç şeyden de sakındırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Ben: Ey Resulullah´ın kızının torunu, seni sakındırdığı üç şey nelerdir diye sorunca İmam (k ![]() Babam beni, nimete haset eden, başa gelen musibete gülen ve söz taşıyan kimseyle arkadaş olmaktan sakındırdı ![]() Yine şöyle buyurmuştur: Altı haslet müminde olmaz: Zorluk çıkarmak, hayırsız olmak, haset etmek, inatçılık, yalıncılık ve zalimlik ![]() |
![]() |
![]() |
|