Ey Sevgili Efendim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey Sevgili EfendimEY SEVGİLİ EFENDİM Ey sevgili özlemin yaksada içimizi, gelsen bir gelsen diyemiyoruz Utanıyoruz ey sevgili sana layık olamadığımız için![]() ![]() İstiyoruz elbete dinsin hasretimiz,yanan yüreğimize yağmur ol istiyoruz, lakin korkuyoruz ey sevgili, halimizi görünce senin yüreğinin yanmasından korkuyoruz ve de utanıyoruz![]() ![]() ![]() Ey sevgili biz sana layık ümmet olamadık ,duramadık davamızın ardında, hatta öyle kapıldık ki zalim nefsimize, var oluş nedenimizi unuttuk çoktan, unuttuk gerçek bir ümmet nasıl olunur Hatice,Ali,Zeyd nasıldı,onların ayağındaki toz nasıl olunur,çiynediği yol nasıl olunur![]() ![]() Ömer gibi adaletli,Hamza gibi yürekli nasıl olunur Sadık olmak nedir ey sevgili,gelsede sevgilinin dostu Ebubekir anlatsa bize sıddık nasıl olunur Unuttuk ey sevlgililer sevgilisi senin ümmetin nasıl olunur![]() ![]() ![]() Ey sevgili öyle kör etti ki yalan dünya bizi, bu dünyanın yalanlığını unuttuk Herseyimiz olsun sevdasına öyle kaybettik ki kendimizi, var olanı tükettik, talan ettik herşeyimizi ey sevgili Biz sevdamızı kaybettik ,yolumuzu kaybettik, yalancı güneşlere aldandık, ey iki cihan güneşi , gel ne olursun ![]() ![]() yönümüzü kaybettik ![]() ![]() karanlıklarda kaybolduk gel ey nurumuz ışığınla aydınlat bizi![]() ![]() ![]() Biliyoruz karşında duracak yüzümüz,söyleyecek dilimiz yok Biz sadece sussak ve sadece gözyaşlarımız anlatsa halimizin vahimliğini![]() ![]() Ey sevgili, ey yüreğimizdeki yaranın tek merhemi ,gel ne olursun yaralarımız kanıyor ve sızlıyor yüreğimiz hastretinden şimdi![]() ![]() ![]() Ey sevgili, Ey efendim gel ne olursun ![]() ![]() kavuştur bizi özgürlüğümüze, kır yüreğimizdeki şu paslı zincirleri şevkatinle,tutsak etki bizi kendine ,bitsin bu efendilik sandığımız, beyhudelik![]() ![]() ![]() Ey sevgililer sevgilisi sizi çok özledim nasıl dinecek bu hasretlik ya da bir gün dinebilecek mi ? Sizi, özlemek efendim özlemlerin en ağırı ve de en güzeli ![]() ![]() Hiç bir şey sizin kadar özlenmemeli![]() ![]() ![]() Ah efendim bir bilseniz ne çok isterdim ![]() ![]() Asrı Saadet 'te yaşamayı![]() ![]() Ama bilirim ki sizin ashabınız olmak şereflerin en büyüğü , ve bunun hayali bile benim haddim değil![]() ![]() ![]() Ama ben asrı saadettte bir çöl olmayı dilerdim efendim ayağınızın değilse de mubarek devenizin basıp geçtiği bir karış toprak olmak , hira mağrasının duvarlarında küçücük bir taş olmak ![]() ![]() ![]() Hani siz ve sadık dostunuz hz Ebu Bekir Sıddık bir mağraya sığınmıştınız ya hicret yolunda ![]() ![]() O mağradaki yılan kadar aşık olmak size ve o kadar şanslı olmak belkide ![]() ![]() Ya da o gün o mağranın girişine ağını ören örümcek kadar , bir şey yapmış olabilseydim sizin için![]() ![]() ![]() Taif te size taşlar atarlarken o kendini bilmezler , etrafınız da pervane dönen , size gelene kendini siper eden sahabenin bastığı iz ben olsaydım efendim ![]() ![]() ![]() Sizinle beraber Allah yolunda çarpışan yiğitlerin elindeki kılıcın kını , Zülfikarın kabzasındaki bir nakışta ben olsaydım efendim ![]() ![]() ![]() Anlatamam efendim hasretimi anlatamam , benim aciz lisanım yetmez anlatmaya Size söylenecek her söz eksik olur , kelimeler bi çare kalır efendim![]() ![]() Ama siz bilirsiniz efendim ![]() ![]() Anlatamasam da anlarsınız![]() ![]() Çok özledim sizi efendim , içim sızlıyor hasretin ayazından![]() ![]() Biliyorum ben size layık ümmet olamadım![]() ![]() ama ben sizsiz olamam efendim Her isminiz anıldğında , gözlerimden utanç ve pişmanlık sızar![]() ![]() Benim göz yaşlarımın bir değeri yok bilirim Ama seher vakti el açıp yalvaran ve duası makbul olan![]() ![]() Sizi hakikatte seven ve sizin de sevdiğiniz ,Allah dostu güzeller hürmetine![]() ![]() ![]() Gelin ne olursun efendim ![]() ![]() ![]() Bir lahza girin düşüme ![]() ![]() Siz gelin ki o anın hürmetine , yaşanılmışlığa değer bir anı olsun , ziyan ömrümün![]() ![]() ![]() Sizi çok özledim , çok özledim efendim Sahra da yağmur sonrası toprak kokusunu özlemek gibi özledim , içimi sarar hasretiniz ,genzimi yakar gülleri kıskandıran kokunuzun hayali![]() ![]() ![]() Hasret ayazında sızlıyorum , ey iki cihan güneşi ![]() ![]() Size muhtacım efendim , sizden gayrı hiç bir şey ısıtamaz buz kesmiş yüreğimi![]() ![]() ![]() Gelin ne olursunuz şevkatinizle sarın bütün varlığımı ![]() ![]() Bir anne şevkatinin binlerce misli![]() ![]() ![]() Günahkarım ,acizim , pişmanım efendim seher vakti semaya yükselen tövbeler hürmetine![]() ![]() Can özünden anılan adınız hürmetine![]() ![]() ![]() Gelin ne olursunuz , gelin düşün düşlerime Sizi çok özledim efendim Özlemleri utandırır özleminiz![]() ![]() ![]() Ben hiç bir şeyim efendim ![]() ![]() Sizi herşey kadar özledim![]() ![]() ![]() Ve yüreğimin en temiz kalabilmiş yanıyla ![]() ![]() ![]() SİZİ SONSUZ SEVİYORUM EFENDİM ![]() ![]() ![]() Ya Rasullallah ![]() ![]() ![]() Ne olursunuz tutun yüreğimi , bu acizi bırakmayın efendim ![]() ![]() ![]() (Bir seher vakti ![]() ![]() )
|
|
|
|