![]() |
Besmelenin Be'sine Hayranım Ey |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besmelenin Be'sine Hayranım EyBesmelenin be 'sine hayranım , fırtınalardan sığınılan ashabı kefh in sesziliğinde,kelimelerin şanını adıyla yüceltmeye azmettiğim bir demde çer çöplerim çökmüşken zihnimde dibe,süzülmüş bir kaç tadı dökmek istedim,sinesi bencileyin susamışlara yadına ![]() ![]() ![]() Besmelenin be' sine hayran,muhtaç ve müştak bir kul tanesiyim yolunda bir kum tanesi olmak adına, adımlarına nefes nefes karışmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dil hançeresinde biteviye adını tüm mahreçlerin menbaına şevklerin en mahcubuyla,dil makamın,dide tahtın,mahbubi cânın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H addini aşarsa dil sükut eyler,bendini aşarsa su,bağı bostanı sel eyler ![]() ![]() ![]() Karanlığın sabaha yakın nısfındayım,hani havf ile piştim ,yandım kül kül savrulacakmıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ne öncesi ne sonrası olmaz,ruhuma adını imzalamışsın ya ben senin isem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uzanan ihsan ellerinde elest bezminin ilk toprağının kokusu var ![]() ![]() Tum bingece bir muştunu umdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() secde makamına ilişir yüreciğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() her secdeyi alnıma kabul görüp yazışına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yüreğimi yüzümü yönümü kıblegahında,kulların da ki nazargahında sana rabteyledim ![]() ![]() Besmelenin Be' sinin sırrına; bu kul taneni bağışla ![]() ![]() ![]() ya Allah ya Aziz ya Rahman ya Rabbelâlemîn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|