![]() |
Sevmeye Zeyl ( ! ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmeye Zeyl ( ! )Sevmeye Zeyl ( ! ) “Nasıl hatırlanırsa bir yaprakta bir orman Bu kez o olsun beni sana hatırlatan ![]() Demiştim ki: “-Sevmek, karşı karşıya oturup birbirinin gözlerinin içine bakmak değil, yanyana oturup aynı yere bakmaktır ![]() “-Sevmek, yanyana oturup aynı yöne bakarken, hiçbir şeyin eksikliğini hissetmemektir ![]() Çok az insan, sevdiği yanındayken başka hiçbir şeyin eksikliğini duymaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Gel otur yanıma hâllerimi söyleyim Hâlimden anlamaz ben o yâri neyleyim” “Yanyana oturmak” dinginlik alâmeti ![]() ![]() ![]() “Dövülmeye sövülmeye kovulmaya billâh Hep kâilim ammâ ki efendim senin olsam! ![]() ![]() Ve oturmak… Şikâyet etmemek, kusur görmemek, kendinden vermek karşı karşıya dururken geçerli olan yasaklar… Yanına geçince yalnız “huzur” olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allâhım, Gözlerinde sevdâ-yı ubûdiyyet ışıltılarıyla “Raeytü Rabbî”4diyen Habîb-i Edîbine salât eyle, selâm eyle! “Aynı yere bakmak…” dedi dostum, “Yetersiz kalıyor ![]() ![]() Bir kediye, bir ağaca, denize bakıyorsan aykırı düşünmek negatif tesir uyandırabilir ![]() ![]() ![]() Belki bu yüzden sâlik, itminâna erdikten sonra rızâya eriyor, râzı oluyor, râzı olunuyor; itminân ile kemâlât, baş ile son arasında rızâ var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçinden konuşurken dahî… Esmâ-i Hüsnâ tecellîleri ile mâlâmâl olduğum geçmiş yıllarda birgün “Ve tevekkel alel-Hay”5 âyetiyle karşılaştım ![]() ![]() “Rabbim” kısa bir süre sonra öğretti: Aslâ ölmeyen ve aslâ yok olmayan Allah, kalbi binbir ayrılıkla parça parça olan insanın biricik sığınağı ve dayanağı… O varsa, her şey var… O varsa, hiçbir şey eksik değil… Allâhı sevmek, ol Vedûd-u Cemîlin tarafına geçip sâkin ve huzurlu bir kalple Ondan râzı olmaktır ![]() “Gece değmemiş seher, dalga bilmeyen deniz”6 Dipnotlar 1 “Şubat”, Birhan Keskin, Kim Bağışlayacak Beni, s ![]() ![]() 2 “Bu Kentin En Tenha Yeri Kalbimdir Şimdi”, Ayşenur Vural, Şebnem, sayı:11, s ![]() ![]() 3 “Yüz yapraklı” anlamında bir gül cinsi ![]() 4 “Rabbimi gördüm ![]() 5 Furkan sûresi, 58 ![]() ![]() 6 “Ümit”, Ziya Osman Saba ![]() Ayşenur Vural |
![]() |
![]() |
![]() |
Sevmeye Zeyl ( ! ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmeye Zeyl ( ! )“Nasıl hatırlanırsa bir yaprakta bir orman Bu kez o olsun beni sana hatırlatan ![]() Demiştim ki: “-Sevmek, karşı karşıya oturup birbirinin gözlerinin içine bakmak değil, yanyana oturup aynı yere bakmaktır ![]() “-Sevmek, yanyana oturup aynı yöne bakarken, hiçbir şeyin eksikliğini hissetmemektir ![]() Allah aşkı,,inş bir gün bu aşkı tam anlamı ile hissedenlerden oluruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|