![]() |
İsa Kimliğini Neden Açıklamadı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsa Kimliğini Neden AçıklamadıNeden İsa, Mesih olduğunu sürekli olarak vurgulamadı? Neden yoluna çıkan insanlara örneklerle “Tanrının Oğlu” olduğunu anlatmak yerine (Luka 20:9-15), “Ben Tanrının Oğluyum, Bana iman edin!” demedi? a) Neden İsa, Mesih olduğunu sürekli olarak vurgulamadı? Neden yoluna çıkan insanlara örneklerle “Tanrının Oğlu” olduğunu anlatmak yerine (Luka 20:9-15), “Ben Tanrının Oğluyum, Bana iman edin!” demedi? Öğrencileri Onu tanıdığı zaman kendi kimliğini açıklamıştı (Matta 16:17), fakat Yahudiler İsaya, “Yani sen Tanrının Oğlu musun?” diye sorduklarında (Luka 22:70), İsa, “Tanrının Oğlu"olduğunu onaylamasına rağmen neden bunu kabul etmediler? b) “Tanrının Oğlu” yerine neden kendisinden “insanoğlu” olarak sözetti? c) Bununda ötesinde kendisinin gerçek kimliğini tanıyanların, bu kimliği açıklamalarını neden yasakladı? “İsa onlara (öğrencilerine) “Siz ne dersiniz?” dedi ![]() ![]() ![]() “Birçoğunun içine giren cinlerde (kötü ruhlar da), “Sen Tanrı'nın Oğlu'sun!” diye bağırarak çıkıyordu ![]() ![]() ![]() On iki yaşında ki bir kızı dirilttikten sonra “İsa, “Bunu kimse bilmesin” diyerek onları sıkı sıkıya uyardı…” (Markos 5:42,43) ![]() d) Kimliğini açıklaması için yapılan meydan okumaları neden reddetti? Şeytan aracılığıyla; “Eğer Tanrı'nın Oğluysan bu taşlara ekmeğe dönüşmelerini söyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar aracılığıyla; “Yanından geçenler Ona hakaret ettiler, başlarını sallayarak; “Kurtar kendini eğer Tanrı'nın Oğluysan çarmıhtan aşağıya in ![]() ÇÜNKÜ BU DÜNYASAL DEĞİL, RUHSAL BİR GERÇEKTİR ![]() İki nedenden dolayı İsa kimliğini açıklamamış veya gizlemiştir ![]() 1) İsa kendisi için tanıklık etmemeliydi: “Eğer kendim için ben tanıklık edersem, tanıklığım geçerli olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2)Bu gerçekleri insanların kendiliğinden anlayamamasıdır ![]() a) İnsanın yarattığı dünyasal düzen gerçeğe engel olur (Romalılar 1:18) ![]() b) Şeytan insanların gözlerini körelterek, onların gerçeği görmelerine engel olmaktadır (2 ![]() ![]() Bu yüzden insanların ihtiyacı, Tanrının onlara anlayış vermesidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|