Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkadaşlık, bediüzzamanın, dediği, kişi, yapmayın

Bediüzzaman'ın Arkadaşlık Yapmayın' Dediği Kişi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bediüzzaman'ın Arkadaşlık Yapmayın' Dediği Kişi

Bediüzzaman'ın arkadaşlık yapmayın' dediği kişi

Ömer Faruk Paksu'nun yazısı:
(Bediüzzaman'la Yaşayan Öyküler kitabından)
Kiminle arkadaşlık yapılmaz?
Çam Dağı, Barladan yürümeyle dört-beş saatlik mesafede yüksek bir dağdı
Bir gün hizmetinde bulunan talebelerinden Hüseyinle bu dağa çıktılar Yanlarına yiyecek olarak bir ekmek, biraz da katık almışlardı
Dağa çıktıklarında gün yeni aydınlanmıştı Sabah kahvaltısı yapacaklardı Bir çam ağacının altına mütevazi sofralarını kurdular
Hüseyin ekmeği aldı, ortadan ikiye böldü Bir parçası diğerine göre büyük olmuştu Büyük olan parçayı Bediüzzamana uzattı:
– Buyurun Üstadım, dedi
Bediüzzaman ekmeği alırken, dikkatli bir şekilde Hüseyine baktı Hüseyinin rengi değişti:
– Bir şey mi oldu Üstadım, dedi
– Yok kardeşim, bir şey dikkatimi çekti, dedi Ekmeğin büyük olan parçasını bana verdin Bu konuda sana bir düsturu hatırlatayım
Ve şöyle devam etti:
– Bak kardeşim! Birisi seninle bir dilim ekmek paylaşırsa, yahut bir elmayı bölüşürse, eğer yarıdan fazlasını kendine alırsa, o kişiyle sakın arkadaşlık yapma

Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül
Gel, o baytan renklerinle gölüme dökül
Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül
Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com