|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| arkadaşlık, bediüzzamanın, dediği, kişi, yapmayın |
Bediüzzaman'ın Arkadaşlık Yapmayın' Dediği Kişi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bediüzzaman'ın Arkadaşlık Yapmayın' Dediği KişiBediüzzaman'ın arkadaşlık yapmayın' dediği kişi Ömer Faruk Paksu'nun yazısı: (Bediüzzaman'la Yaşayan Öyküler kitabından) Kiminle arkadaşlık yapılmaz? Çam Dağı, Barladan yürümeyle dört-beş saatlik mesafede yüksek bir dağdı ![]() Bir gün hizmetinde bulunan talebelerinden Hüseyinle bu dağa çıktılar Yanlarına yiyecek olarak bir ekmek, biraz da katık almışlardı![]() Dağa çıktıklarında gün yeni aydınlanmıştı Sabah kahvaltısı yapacaklardı Bir çam ağacının altına mütevazi sofralarını kurdular![]() Hüseyin ekmeği aldı, ortadan ikiye böldü Bir parçası diğerine göre büyük olmuştu Büyük olan parçayı Bediüzzamana uzattı:– Buyurun Üstadım, dedi ![]() Bediüzzaman ekmeği alırken, dikkatli bir şekilde Hüseyine baktı Hüseyinin rengi değişti:– Bir şey mi oldu Üstadım, dedi ![]() – Yok kardeşim, bir şey dikkatimi çekti, dedi Ekmeğin büyük olan parçasını bana verdin Bu konuda sana bir düsturu hatırlatayım![]() Ve şöyle devam etti: – Bak kardeşim! Birisi seninle bir dilim ekmek paylaşırsa, yahut bir elmayı bölüşürse, eğer yarıdan fazlasını kendine alırsa, o kişiyle sakın arkadaşlık yapma ![]() __________________ Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül Gel, o baytan renklerinle gölüme dökül Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül |
|
|
|