![]() |
Kurân'a Göre İnsanın Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurân'a Göre İnsanın ÖzellikleriKurân'a Göre İnsanın Özellikleri 1 ![]() İnsan aceleci olarak yaratılmıştır ![]() ![]() 2 ![]() «Bunun üzerine kardeşini öldürmekte nefsine uydu ve onu öldürdü de hüsrana uğrayanlardan oldu ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() De ki: «Rabbimin rahmet hazinelerine siz sahip olsaydınız, tükenir korkusuyla yine de cimrilik ederdiniz ![]() ![]() 4 ![]() «Doğrusu biz sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçim vasıtaları verdik ![]() ![]() 5 ![]() «Gerçekten insan; hırsına düşkün yaratılmıştır ![]() ![]() ![]() «Onu imtihan edip rızkını daralttığında ise «Rabbim beni önemsemedi» der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() «İnsana nimet verdiğimiz zaman (bizden) yüz çevirip yan çizer; ona bir de zarar ziyan dokunacak olsa iyice karamsarlığa düşer ![]() 7 ![]() «And olsun ki, insana nimetimizi tattırır sonra onu ondan çekip alırsak, o şüphesiz umutsuz bir nanköre döner ![]() «Yoksa sizi tekrar denize döndürüp de üzerinize kasırgalar göndermeyeceğinden ve böylece ettiğiniz nankörlük sebebiyle sizi boğmayacağından emin misiniz? Sonra bu yaptığımıza karşı, bizim aleyhimize size yardım edecek bir koruyucu bulamazsınız ![]() 8 ![]() «Allah sizden (yükünüzü) hafifletmek ister; çünkü insan zayıf yaratılmıştır ![]() 9 ![]() «Andolsun ki içinizden cihad edenlerle sabredenleri belirleyinceye ve haberlerinizi açıklayıncaya kadar sizi imtihan edeceğiz ![]() «Hiç şüphesiz biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık ![]() ![]() ![]() 10 ![]() «Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım ![]() «Onlar gerçekten o yol üzere dosdoğru gitselerdi, elbette kendilerine bol bir su verirdik ![]() ![]() ![]() 11 ![]() «Hakikaten biz bu Kurân'da insanlar için her türlü misali sayıp dökmüşüzdür ![]() ![]() 12 ![]() «Rabbin meleklere «Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim» demişti; melekler, «Orada bozgunculuk yapacak, kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz» dediler; Allah «Ben şüphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim» dedi ![]() «Verdikleriyle denemek için sizi yeryüzünün halifeleri kılan ve kiminizi kiminize derecelerle üstün yapan O'dur ![]() ![]() ![]() 13 ![]() «Sonra da ona iyilik ve kötülük kabiliyeti verene andolsun ki: Kendini arıtan saadete ermiştir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|