Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hazreti, isa, islamiyeti, yayacak

Hazret-İ İsa İslamiyeti Yayacak

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hazret-İ İsa İslamiyeti Yayacak

Sual: Hazret-i İsa gelince, hakiki Hıristiyanlığı mı yayacak?
CEVAP
Hayır İsa aleyhisselam geldiği zaman, Hıristiyanlığı ortadan kaldıracak, bu ümmetin bir ferdi olarak İslamiyeti yayacaktır Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(İsa, benim dinim üzerine gelir) [İ Ahmed]

İslamiyet gelince, Hıristiyanlık ve önceki bütün dinler nesh edilmiş, yürürlükten kaldırılmıştır Hakiki Hıristiyanlık da olsa, hakiki İncil ve Tevrat da bulunsa, bunlar artık geçerli değildir Hakikisi geçerli olacak olsa idi, Allahü teâlâ, İslamiyeti göndermez, (Hakiki İsevilik şudur, İsevi dinine devam edin) derdi Böyle demeyip, (Hak din, yalnız İslamiyettir) buyurdu (İslamiyetten başka din, kabul etmem) buyurdu İslamiyetin hükmünü ise, kıyamete kadar geçerli kıldı

Hıristiyanlar, tahrif edilmeyen İncili bulsalar, aynen İsa aleyhisselamın bildirdiği gibi, ibadet etseler de, Muhammed aleyhisselamı hak peygamber ve Müslümanlığı hak din olarak kabul edip, Müslüman olmadıkları müddetçe, küfür üzere olurlar Çünkü imanın altı şartından biri, bütün peygamberlere inanmaktır Birini kabul etmeyen kâfir olur

Peygamberimize ümmet olmak için
Hakiki İncilde Muhammed aleyhisselamın üstünlüklerini gören Hazret-i İsa, ona ümmetinden olmak için çok yalvardı, dua etti ve duası kabul edildi Allahü teâlâ, Onu diri olarak, göğe yükseltti Kıyamete yakın, Muhammed aleyhisselamın ümmeti olmak için yeryüzüne inecek, onun dinine uyacak ve onu yayacak, Hıristiyanlık ve Yahudilik gibi bozuk dinleri kaldıracaktır (HLOİman)

İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ruhum yed-i kudretinde olan Allaha yemin ederim ki, Meryemin oğlu İsa, adil bir hakem olarak aranıza inecek, haçı kıracak [Hıristiyanlığı kaldıracak], domuzu öldürecek [domuz eti yemeyi yasaklayacak], İslamdan başka bir dini kabul etmeyecektir) [Buhari]

(Vallahi Meryemin oğlu adil bir hakem olarak inecek, haçı parçalayacak, domuzu öldürecek, kin, nefret ve haset ortadan kalkacaktır) [Müslim]

Kitab-ül-vefa fi-fedail-il-Mustafa kitabında şöyle yazıyor: Bir gün Kabül-Ahbar, bir Yahudi âliminin ağladığını gördü (Niçin ağlıyorsun?) diye sordu Yahudi âlim söylemedi Kab, (İstersen seni ağlatan şeyleri sana söyleyeyim) dedi Yahudi âliminin, (Söyle) demesi üzerine, şöyle dedi: (Musa aleyhisselam Tevrattan okuyarak: “Yâ Rabbi! Ben bir ümmet gördüm ki, onlar ümmetlerin hayırlısıdır İman etmeleri için insanlara emr-i maruf ve nehy-i münker yaparlar İlk ve son kitaba inanırlar Deccal ile savaşırlar Bunları bana ümmet eyle” dedi Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmedin ümmetidir” buyurdu) Bunları dinleyen Yahudi âlimi, (Doğru söyledin yâ Kab) diyerek, onu tasdik etti Kab dedi ki: (Musa aleyhisselam, “Yâ Rabbi, o ümmet, çok hamd eder Bir iş yapmak isteyince inşallah derler Onları bana ümmet eyle” dedi Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmedin ümmetidir” buyurdu) Yahudi âlimi, (Doğru söyledin ya Kab) dedi Yine Kab şöyle devam etti: (Musa aleyhisselam Tevrata bakıp, “Yâ Rabbi, ben bir ümmet görüyorum ki, onlar yükseğe çıksa tekbir getirirler, alçak yere inseler hamd ederler Onlar için yeryüzünün toprağı temiz kılındı O toprakla necasetten ve hadesten, cünüplükten, suyla temizlendikleri gibi temizlenirler Yeryüzü onların mescitleridir Yani, nerede dilerlerse, orada ibadet ederler Onları bana ümmet eyle” dedi Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmedin ümmetidir” buyurdu) Yahudi âlimi, (Doğru söylüyorsun ey Kab) dedi Yine şöyle anlattı: (Musa aleyhisselam, Tevratta görerek, “Yâ Rabbi, bir ümmet ki, onların Mushafları kalblerindedir Namaz kılarken melekler gibi saf tutarlar Mescitlerinde bal arısı gibi sesleri işitilir Onlardan pek azı Cehenneme gider Onları bana ümmet eyle” diye arz edince, Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmedin ümmetidir” buyurdu) Yahudi âlimi, (Doğru söyledin yâ Kab) dedi Musa aleyhisselam, Muhammed aleyhisselamın ümmetine verilen hayırları görünce, Onun ümmetinden olmak istedi Allahü teâlâ onu teselli etti (Şevahid-ün-nübüvve)

Dünyaya gelmiş olan 124 binden fazla Peygamberin en büyükleri, Muhammed aleyhisselama tâbi olmayı istemiştir Musa aleyhisselam, Onun zamanında bulunsaydı, O büyüklüğü ile beraber, Ona tâbi olmayı istedi İsa aleyhisselamın gökten inip, Onun dini yolunda yürüyecektir Onun ümmeti olan Müslümanlar, Ona tâbi oldukları için, bütün insanların hayırlısı ve en iyileri oldu Cennete gireceklerin çoğu bunlar oldu ve Cennete herkesten önce gireceklerdir (S Ebediyye)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com