![]() |
Cennet Ve Cehennem Şimdi Vardır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Ve Cehennem Şimdi VardırSual: Bir tek Cehennem mi var yoksa birkaç tane mi? Şimdi bunlar mevcut mu? CEVAP Cehennem yedi tabakadır, kâfirler durumuna göre tabakaların birinde azap görecektir ![]() Feraid-ül fevaid kitabında buyuruluyor ki: Cehennem yedi tabakadır ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer altı tabakada çeşitli kâfirler sonsuz yanacaklardır ![]() Cennet ve Cehennem şimdi mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her Müslüman bilir ki… Sual: Bugün Cennet ve Cehennem var mıdır? CEVAP Her Müslüman bilir ki, ilk insan ve bütün insanların babası olan Hazret-i Âdem, yıllarca Cennette yaşadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Takva sahipleri için hazırlanmış olup genişliği gökler ve yer kadar olan Cennete koşun ![]() (Kâfirler için hazırlanmış olan Cehennem ateşinden sakının!) [Al-i İmran 131] Peygamber efendimiz de, Miraca gidince, Cennet ve Cehennemi de gezdi ![]() ![]() (Cennete girdim ![]() ![]() (Miraca çıktığım zaman Cennetin kapısı üzerinde "Sadakanın sevabı on, ödünç vereninki ise on sekiz mislidir" yazılı olduğunu gördüm ![]() (Miracda Cehenneme baktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cennet nerede? Sual: Cennetin bildiğimiz gezegenlerden birinde olacağı mümkün müdür? CEVAP Bugün bildiğimiz bütün yıldızlar ve gezegenler birinci kat semadadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durumda Cennetin gezegenlerde olması mümkün değildir ![]() ![]() Sekiz Cennet Sual: Sekiz Cennetin isimleri nelerdir? CEVAP 1- Dâr-i celal, 2- Dâr-i karar, 3- Dâr-i selam, 4- Huld, 5- Meva, 6- Adn, 7- Firdevs, 8- Naim ![]() |
![]() |
![]() |
|