Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ariyet, hadisi, ile, ilgili, şerifler

Ariyet İle İlgili Hadis-İ Şerifler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ariyet İle İlgili Hadis-İ Şerifler

Ariyet İle İlgili Hadis-i Şerifler

4184 - Safvan İbnu Ümeyye (Ra) anlatıyor: "Resûlullah (Sav) Huneyn savaşı sırasında benden bir miktar zırhı ariyet olarak istedi Ben de:

"Zorla (gasbederek) mi almak istiyorsun?" dedim "Hayır!" dedi,

"garantili olarak taleb ediyorum!"

Ebu Davud, Büyü' 90, (3562)

4185 - Hz Enes (Ra) anlatıyor: "Resûlullah (Sav) bir tabak istiare etmişti, kap ziyana uğradı Sahiplerine tazmin etti"

Tirmizi, Ahkam 23, (1360)

4186 - Semüre (Ra) anlatıyor: "Resûlullah (Sav) buyurdular ki: "Aldığı şeyi sahibine ödemek "el'e vecibedir" Katade der ki: "Hasan (bunu rivayet ettiğini) unuttu ve dedi ki: "O, (yani ariyet) emanetindir (Zayi olması halinde) sana tazmin gerekmez"

Ebu Davud, Büyü' 90, (3561); Tirmizi, Büyü 39, (1266)

4187 - Ebu Ümame (Ra) anlatıyor: "Resûlullah (Sav) buyurdular ki: "Ariyet (sahibine) verilecektir Kefil borçludur, borç ödenmelidir"

Tirmizi, Büyü 39, Vesaya 5, (2121), (1265); Ebu Davud, Büyü' 90, (3569)

4188 - Hz Ebu Hüreyre (Ra) anlatıyor: "Resûlullah (Sav) buyurdular ki: "Başkasına sütünden istifade etmesi için verilecek bir hayvan olarak, sütlü deve ve bol sütlü koyun ne muvafıktır Sabah bir kap, akşam bir kap süt verir"

Buharig, Hibe 35, Eşribe 14; Müslim, Zekat 73, (1019)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com