![]() |
YGS Sonuçları Açıklandı,tıklayın öğrenin |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() YGS Sonuçları Açıklandı,tıklayın öğreninYGS sonuçları açıklanıyor ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan üniversite adaylarının günlerdir heyecanla beklediği YGS sonuçlarına dair açıklama yapıyor ![]() ![]() ![]() Cumhuriyet Haber Portalı ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın YGS sonuçlarına dair yaptığı açıklamadan satır başları şöyle: "1 ![]() ![]() ![]() ![]() 70 bin aday tercih yapma hakkı elde edememiştir ![]() 133 adayın sınav sonucu iptal edildi ![]() 69 adayın kopya çektiği anlaşıldı ![]() ![]() Fen Bilimleri Testi adayların yarısından fazlası tarafından boş bırakıldı ![]() ![]() ![]() YGS'nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturuluyor ![]() Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek ![]() YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek ![]() Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek ![]() Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek ![]() cumhuriyet YGS sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız
![]() |
|