Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Terimleri Sözlüğü O HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi Ograten : Üzeri salamandrada veya fırında kızartılmış yemek ya da yiyecek Graten Ongle (Onglet) : Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası Ordövr (Hors d'oeuvre) : Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş vb Meze Oryantal : Doğulu Şark yemekleri Ossobüko : Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi Otuz Dereceli Şurup : Tatlı şurubun kıvam noktasıdır Yani:1 kg şeker ile 1 litre su kaynatılıp çektirilerek 1600 gr sıcak şurup elde edildiği zaman 30 dereceli şurup olmuştur Ovaleks : Pandispanya türü hamurların kabarması için hamura katılan katkı maddesi |
|