Mutfak Terimleri Sözlüğü Ş Harfi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Terimleri Sözlüğü Ş HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü Ş Harfi Şanti (Chantilly) : Krema, şeker ve vanilya ile çırpılarak yapılan tatlı - pasta unsuru ![]() Şeffaf Kuvertür : Jöleli cila Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır)![]() Şerbet : Şekerli su, sıvı veya meyve suyu ![]() Şevketi bostan (Yöresel Tanım) : Rezene kökü ![]() Şıra : Henüz fermante olmamış üzüm suyu (mayalanmamış) ![]() Şiveydiz (Yöresel Tanım) : Taze sarımsak ![]() Şok Haşlama (Blanchi) : Çok kısa müddet kaynatma yöntemi a- Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek b- Etleri soğuk suya koyup bir dakika kaynatıp soğuk sudan geçirdikten sonra süzmek
|
|
|
|