Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
harfi, mutfak, sözlüğü, terimleri

Mutfak Terimleri Sözlüğü T Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü T Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü T Harfi

Tabasko : Acı, kırmızı ve sıvı biber sosu Marketlerde küçük şişelerde satılır

Tabldot (Table d'hote) : Seçme olanağı olmayan 2 - 3 çeşit yemekten meydana gelen bir öğünlük yemek listesidir Listedeki bütün yemekler için sabit tek bir fiyat uygulanır

Tapyoka : a- Manyok kökünden çıkarılan bir nişasta b- Tane olarak da bulunabilir (örneğin: tapyokalı çorba)

Tarçın : Bazı pasta, kek, bisküviler ve sütlü tatlılarda ayrıca boza, salep gibi içeceklerde kullanılmaktadır

Tarhun : Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır

Tart (Tarte) : Altlık hamurla, çemberde pişen meyveli pasta (tart kalıbında)

Tart Kalıbı : Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal olabilir

Tartölet (Tartelette) : Küçük tartlar; bir kişilik veya bir lokmalık olur

Tef Yağı : Gömlek yağı

Tere : Bu bitkinin yaprakları genellikle salata olarak yenir Servis tabakların süslenmelerinde de kullanılır

Terbiye : a-Marinad (et, tavuk ve balık için) b- Bağlamak (çorbalar için: un, bütün yumurta veya sarısı, yoğurt veya limon suyundan yapılan tat ve bağlama unsuru)

Terin (Terrine) : Toprak kap güveç; dikdörtgen ve derin kalıp şeklinde olan bu kap metalden de yapılabiliyor

Tip 1 : Un kalitesini belirleyen standart En iyi un (ekstra böreklik, baklavalık) un tip 1'dir

Tirit : Kaz yağıyla iki yüzü de kızartılarak pişirilmiş, yağlanarak üçgen kesilmiş köy yufkası

Toksin : Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir nevi zehirli atık)

Tomatiz ekşisi : Domates salçası

Torşon (Torchon) : Mutfakta kullanılan, aşçı el bezi 60 cm x 60 cm ölçülerinde pamuklu beyaz el bezi

Tost : a- Kızartılmış tost ekmeği dilimi b- Kızartılmış sandviç

Tranç : Sığır budunda bulunan en büyük et parçası

Tranş (Tranche) : Dilim Dilimleme Örneğin; jambon tranşı: Jambon dilimi

Trüf (Truffe) : Toprağın içinden çıkarılan, siyah yuvarlak ve aromatik bir mantar çeşidi

Tur Vermek : Milföy, yaprak ve katmer hamurlarına yağ ekledikten sonra açıp katlayarak tel tel olmasını sağlayan işlem

Turnedo (Tournedos) : Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından alınan parça Izgara veya soslu yemeği yapılır

Tutam : Çok küçük bir miktar; bir fiske

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.