![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü T Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü T HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü T Harfi Tabasko : Acı, kırmızı ve sıvı biber sosu ![]() ![]() Tabldot (Table d'hote) : Seçme olanağı olmayan 2 - 3 çeşit yemekten meydana gelen bir öğünlük yemek listesidir ![]() ![]() Tapyoka : a- Manyok kökünden çıkarılan bir nişasta ![]() ![]() Tarçın : Bazı pasta, kek, bisküviler ve sütlü tatlılarda ayrıca boza, salep gibi içeceklerde kullanılmaktadır ![]() Tarhun : Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır ![]() Tart (Tarte) : Altlık hamurla, çemberde pişen meyveli pasta (tart kalıbında) ![]() Tart Kalıbı : Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır ![]() ![]() Tartölet (Tartelette) : Küçük tartlar; bir kişilik veya bir lokmalık olur ![]() Tef Yağı : Gömlek yağı ![]() Tere : Bu bitkinin yaprakları genellikle salata olarak yenir ![]() ![]() Terbiye : a-Marinad (et, tavuk ve balık için) ![]() ![]() Terin (Terrine) : Toprak kap güveç; dikdörtgen ve derin kalıp şeklinde olan bu kap metalden de yapılabiliyor ![]() Tip 1 : Un kalitesini belirleyen standart ![]() ![]() Tirit : Kaz yağıyla iki yüzü de kızartılarak pişirilmiş, yağlanarak üçgen kesilmiş köy yufkası ![]() Toksin : Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir nevi zehirli atık) ![]() Tomatiz ekşisi : Domates salçası ![]() Torşon (Torchon) : Mutfakta kullanılan, aşçı el bezi ![]() ![]() Tost : a- Kızartılmış tost ekmeği dilimi ![]() ![]() Tranç : Sığır budunda bulunan en büyük et parçası ![]() Tranş (Tranche) : Dilim ![]() ![]() ![]() Trüf (Truffe) : Toprağın içinden çıkarılan, siyah yuvarlak ve aromatik bir mantar çeşidi ![]() Tur Vermek : Milföy, yaprak ve katmer hamurlarına yağ ekledikten sonra açıp katlayarak tel tel olmasını sağlayan işlem ![]() Turnedo (Tournedos) : Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından alınan parça ![]() ![]() Tutam : Çok küçük bir miktar; bir fiske ![]() |
![]() |
![]() |
|