Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geleneği, nisan

Bir 23 Nisan Geleneği

Eski 04-23-2010   #1
Şengül Şirin
Icontr

Bir 23 Nisan Geleneği

Bir 23 Nisan geleneği

Bir gelenek haline geldi 23 Nisan'da makamı bir çocuğa devretmek Bu gelenek bu yılda devam etti, koltuklar bir kaç dakikalığına da olsa çocuklara kaldı

- İstanbul Valisi Muammer Güler, ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' kutlamaları kapsamında makam koltuğunu, Kağıthane Cevdet Şamikoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Gözde Akay'a devretti

Temsili valinin istedikleri

Akay'a ileride idareci olmak isteyip istemediğini soran Güler, ''Evet'' cevabını aldı
Temsili Vali Akay, 23 Nisan'ın dünyada çocuk bayramı olarak kutlanan ilk ve tek bayram olduğunu hatırlatarak, kendilerine bu bayramı armağan eden Atatürk'ü saygıyla andıklarını belirtti

Çocukların bir ülkenin en değerli varlıkları olduğuna işaret eden Akay, çocuklara yatırım yapmanın onlara en iyi eğitim imkanı sağlamakla mümkün olduğunu kaydetti
Akay, İstanbul'da yeni ve modern okulların yapılması ve dersliklerin artırılmasıyla eğitim alanında rahatlama sağlandığını ifade ederek, ''Eğitim alanında İstanbul olarak daha büyük başarılara imza atmak, eğitimi olumsuz yönde etkileyen trafik sorunu, okula gönderilmeyen çocuklarımızın okula kazandırılması ve aşırı göçün önlenmesiyle mümkün olacaktır'' dedi

Spor salonu sözü

Çağın hastalığı obeziteye karşı en güçlü silahın spor olduğunu ifade eden Akay, bu anlamda okullardaki spor salonu eksikliğinin giderilmesi gerektiğini vurguladı
Akay, daha sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ı arayarak, ''Okulumuzda ve diğer okullarda spor salonu eksikliği var Lütfen gereğini yapın'' talimatını verdi

Vali Güler de Akay'a okullarına spor salonu yaptırılması sözü verdi Daha sonra temsili İl Milli Eğitim Müdürü Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu öğrencisi Ece Ceylan, Akay'ı arayarak, SBS'nin kaldırılmasını, üniversite sınavında 6, 7, ve 8 sınıflardan soruların çıkmasını ve müzik, beden eğitim gibi derslere 1 sınıftan itibaren branş öğretmenlerinin girmesini istedi

Temsili Vali'ye 1 Mayıs sorusu

Temsili Vali Akay, bir basın mensubunun 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verip vermeyeceğini sorması üzerine, ''1 Mayıs tatil olarak geçiyor Taksim Meydanı işçilere açılmasın'' diye konuştu
Bir gazetecinin Vali Güler'in kutlamalara izin verdiğini hatırlatması üzerine Akay, ''O zaman tamam'' dedi
İstanbul'un en büyük sorunu olarak hangi meseleyi gördüğü sorulan Akay, ''eğitim ve trafik'' diye cevap verirken, bu sorunların çözümü için okullara gitmeyen öğrencilerin okulla gönderilmesini ve yurttaşların trafik kurallarına uymasını istedi

Kadir Topbaş makamını Melisa Gün'e devretti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamını Gaziosmanpaşa Dobruca İlköğretim Okulu öğrencisi Melisa Gün'e devretti

Topbaş'ın makamına oturan ilkokul 5 sınıf öğrencisi Melisa Gün, yaşadığı semtte ve İstanbul'da en büyük sorunun çöp konteyneri eksikliği olduğunu ifade ederek, ''Yeterli sayıda çöp konteyneri bulunmadığı için etrafımız, olduğundan daha kirli görünüyor Daha çok sayıda konteyner konulmasını istiyorum'' dedi
Melisa Gün, ayrıca İstanbul'daki okul sayısının artırılmasını, mevcut okullardaki spor, resim ve teknik ders sınıflarının bu derslere uygun hale getirilmelerini istedi
Kadir Topbaş da bu konuda yürüttükleri bir çalışmayı hatırlatarak, ''Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz süre içerisinde bahçeleri müsait okullarımıza, 130 adet kapalı spor salonu inşa ettik Okullarımızdaki öğrencilerimizin beden eğitimi derslerini bu salonlarda yapmalarını sağlıyoruz Bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürecek'' şeklinde konuştu
Melisa Gün, bulunduğu makamın çok büyük sorumluluk taşıdığının altını çizerek, ''Burada oturmak bana heyecan ve mutluluk veriyor Bundan gurur duyuyorum Tüm çocukların bayramını kutluyorum'' dedi

Burdur valisinin yerine iki öğrenci oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdur, Antalya, Kocaeli ve Ankara'nın Çubuk ilçesinde törenler düzenlendi Kutlamalar çerçevesinde öğrenciler, valilik, kaymakamlık, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlıklarının makamına oturdu ve çeşitli taleplerde bulundu
Burdur'da, Vali İbrahim Özçimen'in koltuğuna biri bedensel engelli iki öğrenci sırayla oturdu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özçimen'in makamına ilk olarak Bahçelievler İlköğretim Okulu 6 sınıf öğrencisi Beyza Sibel Tuncer oturdu

Tuncer, belediye başkanlığı koltuğuna oturan Kevser Nur Eryılmaz'ı arayarak, okuluna anaokulu öğrencileri için bisiklet yolu yapılmasını talep etti Ardından Emniyet Müdürlüğünü arayan Beyza Sibel Tuncer, okulunun çevresindeki trafik tedbirlerinin artırılması talimatını verdi

Kemal Solmaz İlköğretim Okulu 2 sınıf öğrencisi bedensel engelli Mahmut Özev, valilik makam koltuğuna oturan ikinci öğrenci oldu
Belediye Başkanlığı makamına oturan TOBB İlköğretim Okulu öğrencisi Kevser Nur Eryılmaz da okulunun arka bahçesine asfalt dökülmesini istedi

"Okula gitmeyen çocuk kalmasın"

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in makamına, Barbaros İlköğretim Okulu 4 sınıf öğrencisi Eylül Şevval Barutçı oturdu Temsili Vali Barutçı, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde çocuklara yönelik eğlence merkezlerinin ücretsiz olmasını istedi
Barutçı, Türkiye'nin eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Tüm dünyada okula gitmeyen çocuk kalmasın'' sloganıyla çalışacağını söyledi
Her köy ve mahallede okul olmasını isteyen Barutçı, kentin daha çok ağaçlandırılması talimatı verdi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com