Elmalı Tart |
04-19-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Elmalı TartElmalı Tart Malzemeler, Hamuru için, 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Harcı için, 4 adet orta boy elma 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı, Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin Orta boy bir tavaya elma rendesini alıp kavurun Toz şekeri ilave edip elma rendesi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tarçın ekleyip karıştırın Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun Hamuru iki eşit parçaya ayırın Hamurun bir parçasını buzluğa koyun Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın Kalan hamuru fırın tepsinin tabanına yayın Tepsideki hamurun üzerine elmalı harcı dökün Buzluktan beklettiğiniz hamuru çıkarıp rendeleyin Rendelenmiş hamurla elmalı harcın üzerini tamamen kaplayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin Pişen tartı fırından çıkarıp soğuması için bekletin İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Elmalı Tart |
06-14-2014 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Elmalı TartElmalı Tart İçin Gerekli Malzemeler: İç Harcı İçin: 3 Adet elma 3 Yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın Hamuru İçin: 125 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un Elmalı Tart Nasıl Yapılır? Elmalarımızı soyarak rendeliyoruz Rendelediğimiz elmalarımızı tenceremize alıyoruz İçerisine 3 yemek kaşığı şekerimizi ilave ediyoruz Elmalarımızı kısık ateşte 7-8 dakika pişiriyoruz 1 Çay kaşığı tarçınımızı ilave ederek harcımızı ocaktan alıyoruz Harcımız hazırlandı Hamuru Nasıl Yapılır: 125 gram oda sıcaklığındaki margarini çukur bir kaba alıyoruz İçerisine 1 çay bardağı şekerimizi ilave ediyoruz 1 Yumurtamızı da ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz Vanilinimizi ve kabartma tozumuzu ilave ediyoruz Bu harcımızın içerisine yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz Hamurumuzdan orta büyüklükte bir portakal kadar ayırıyoruz ve buzdolabının buzluğunda 10 dakika kadar bekletiyoruz Kalan hamurumuzu tepsimizin içerisine yayıyoruz 1 Parmak kalınlığında tepsinin kenarına doğru yayıyoruz Hamurumuzun içerisine çatal batırıyoruz (hamurumuzun ortası iyi pişmesi için) Hamurumuzun içerisine elmalı harcımızı ilave ediyoruz Hamurumuzun üzerine göre iyice yayıyoruz Buzdolabının buzluğunda beklettiğimiz hamurumuzu dolaptan çıkarıp elmalı harcımızın üzerine rendeliyoruz Önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 35-45 dakika pişiriyoruz Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|