|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alınmayacak, farkı, hastalardan, hastanelerinde, üniversite, üyesi, öğretim |
![]() |
Üniversite Hastanelerinde Hastalardan Öğretim Üyesi Farkı Alınmayacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üniversite Hastanelerinde Hastalardan Öğretim Üyesi Farkı AlınmayacakÜniversite hastanelerinde hastalardan öğretim üyesi farkı alınmayacak Sağlıkta Uygulama Tebliği'ne göre üniversite hastaneleri 1 Nisan'dan itibaren hastalardan 'öğretim üyesi farkı' alamayacak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özellikle kanser ve organ nakli gibi riskli tedavilerde rağbet gören üniversite hastanelerinde yaşanan 'hoca farkı' mağduriyetine neşter vurdu ![]() ![]() ARTIK BU ÜCRETİ TALEP EDEMEYECEKLER SGK, yoğun bakım, kanser, organ nakli ve kalp ameliyatı gibi riskli tedavilerde üniversite hastanelerini tercih eden vatandaşları sevindirecek bir düzenlemeye imza attı ![]() ![]() NE EKSTRA PARA NE DE HOCA FARKI Kamu ve özel hastanelere vatandaşa verdiği sağlık hizmetlerinin karşılığında ödeyeceği ücretlerin belirlendiği Sağlıkta Uygulama Tebliği'nin (SUT) yeni hali 1 Nisan'da yürürlüğe girdi ![]() ![]() ![]() Uygulamaya hastalar olumlu bakarken, üniversite hastaneleri, bu durumun değiştirilmesi için SGK'ya itiraz edecek ![]() ![]() Aslında üniversitelerdeki sadece özellikli operasyonlar değil, tüm işlemlerden alınan öğretim üyesi farkları ocak ayında kabul edilen Tam Gün Yasası ile kalkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Fark alan hastaneler şikâyet edilebilecek Uzmanlar, üniversitelerde bu işlemlerde fark alınması halinde hastanelerin şikâyet edilebileceğini ve hastanın hukuksal haklarını arayabileceğini belirtiyor ![]() Üniversite hastaneleri karşı çıkıyor Öte yandan fark alınmama uygulamasına üniversite hastaneleri karşı çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlave ücret alınamayacak sağlık hizmetleri 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() (Zaman) |
![]() |
![]() |
|