![]() |
Malını Beyan Etmeyenlere 5 Yıl Hapis |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Malını Beyan Etmeyenlere 5 Yıl HapisMalını beyan etmeyenlere 5 yıl hapis Bu yılın sonu sıfırla (0) bittiği için ücretli çalışan ve kamuoyunda öne çıkan kişiler için ayrı bir özelliği var ![]() ![]() Memurların bu bildirimi atanmadan önce vermeleri şart ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durumda sonu (0) ve (5) ile biten yıllar beklenmeden, bir ay içinde yeni edinilen mal, hak, gelir, alacak, ve borçlara münhasır olmak üzere ek mal bildirimi verilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EŞLERİN MAL BİLDİRİMİ NASIL OLUR? Her ikisi de mal bildirme kapsamında bulunan eşlerin her biri ayrı ayrı mal bildiriminde bulunmak zorunda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimler mal bildiriminde bulunmak zorunda? Her tür seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışarıdan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri Noterler Türk Hava Kurumu'nun genel yönetim ve merkez denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez teşkilatında ve Türk Kuşu Genel Müdürlüğü'nde, Kızılay'ın merkez kurullarında ve genel müdürlük teşkilatında görev alanlar ve bunların şube başkanları Genel ve özel bütçeli dairelerde çalışıp, kamu hizmeti gören memurlar, işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileriyle yönetim ve denetim kurulu üyeleri Siyasi parti genel başkanları Vakıfların idare organlarında görev alanlar, Kooperatiflerin ve birliklerinin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürleri Yeminli mali müşavirler Kamu yararına sayılan dernek yönetici ve deneticileri Gazete sahibi gerçek kişilerle, gazete sahibi şirketlerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları, mal bildiriminde bulunmak zorunda Beyanda hangi mallara yer veriliyor? Beyanda bulunanın kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklara ait taşınmaz malları (arsa ve yapı kooperatif hisseleri dahil) Kendilerine aylık ödenenler, net aylık tutarının beş katından fazla değer ve tutarındaki para ve para hükmündeki kıymetli kağıtları, Hisse senedi ve tahvilleri Altın ve mücevheratı Her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer-döver, harman makinası ve diğer ziraat makinaları, inşaat ve iş makinaları, hayvanlar, koleksiyon ve ev eşyaları ile diğer taşınır malları Hakları Alacakları Borçları Gelirleri
![]() |
|