|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aile, ankaralılar, değiştiriyor, hekimlerini |
![]() |
Ankaralılar Aile Hekimlerini Değiştiriyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankaralılar Aile Hekimlerini DeğiştiriyorAnkaralılar aile hekimlerini değiştiriyor Ankara'da 3,5 ay önce hayata geçirilen ''Aile Hekimliği'' uygulamasında görev yapan doktorlar, hastaların kendilerini tanımadan başka hekimlere nakil yaptırdığını bildirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 4,5 milyon kişinin kaydedildiği sistemde hem sağlık hizmeti verenlerin hem de alanların bazı sorunlar yaşadığı bildirildi ![]() Çankaya'daki Misakı Milli Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Aile Hekimliği Uzmanı Dr ![]() ![]() Hastalarından bir bölümünün diğer aile sağlığı merkezlerine daha yakın bölgelerde yaşadığını anlatan Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vatandaşların Aile Hekimliği sistemini daha tam olarak bilmediğini vurgulayan Ballı, kimilerinin sadece ilaç yazdırmaya geldiklerine dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti: ''Aile Hekimliği bu değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Çankaya bölgesinde evde hasta kontrolü yapan Aile Sağlığı Elemanı Hemşire Suna Yay da her doktor ve sağlık elemanının kendisine verilen nüfustan sorumlu tutulduğu için uygulamadan memnun olduğunu söyledi ![]() Aile Hekimliği sisteminde Sağlık Bakanlığı'nın her yaş grubuna yönelik zorunlu birtakım uygulamaları bulunduğa dikkati çeken Yay, bu zorunluluğu yerine getirmeyen sağlık personelinin çeşitli yaptırımlarla karşılaştığını anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “SİSTEMİN KAPSAMINI BİLMİYORUZ” Çankaya'daki uygulama kapsamında evinde Aile Hekimliği personelince ziyaret edilen Hale Aydoğmuş, ikinci bebeğine 8 aylık hamile olduğunu belirterek, ilk bebeğine hamileliği sırasında Aile Hekimliği uygulamasının yürürlükte olmadığını hatırlattı ![]() İlk gebeliğimde deneyimsiz olduğunu ve kendisini bilgilendirecek, yönlendirecek kimse bulunmadığını kaydeden Aydoğmuş, ''Çok sıkıntılı bir hamilelik süreci yaşamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() Aile hekimlerinin ne tip hastalıklara baktıkları ve kimlerle ilgilendikleri konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Aydoğmuş, ''Ben hamile olduğum için aile sağlık merkezine gidiyorum ![]() ![]() ![]() Eczacı Mehmet Metin Toker de Aile Hekimliği'nin en büyük sıkıntısının ikamet edilen yer ile sağlık merkezlerinin uzaklıklarının ayarlanamaması olduğunu savunarak, ''İki adımlık yerde bir aile sağlık merkezi varken kayıtlı olduğu uzaktaki merkeze kimse gitmez, kendisine yakın olan yere naklini yaptırır ![]() ![]() ![]() YENİ YILA KADAR TAŞLAR YERİNE OTURACAK Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı Selami Kılıç da ilk hasta-hekim eşleştirmesinin Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan nüfus kayıtlarına göre yapıldığını bildirerek, nakillerin normal karşılanması gerektiğini söyledi ![]() Kılıç, ''İlk atamayı biz yaptık ama hedef hastanın hekimini tanıması ve kabul etmesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aile Hekimliği Uygulaması'nın referandum sürecinde başladığı için seslerini yeterince duyuramadıklarını belirten Kılıç, ''Sistemi anlatmaya devam ediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|