Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alerjisi, astım, polen

Polen Alerjisi Ve Astım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Polen Alerjisi Ve Astım

İlkbaharda kavak yapraklarından dökülen polenler astım hastalarını sıkıntıya sokuyor Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Op Dr Emin Canan, polen alerjisi olanlar için sıkıntılı günler başladığını ve atmosfere yayılan polenlerin solunan hava ile içeri girip burun ve akciğerleri olumsuz etkilediğini söyledi

Polen alerjisinin gözlerde yaşarma, genizde kaşıntı, burunda kaşıntı ve sürekli hapşırmaya neden olduğunu belirten Canan, ilkbaharın alerjisi olanlar için neşe değil, sıkıntı olabileceğini ifade etti

Sabah saatlerinde polenlerin havada çok daha fazla miktarda bulunduğunu belirten Canan, alerjisi olanların 0600-1200 suları arasında pencere ve kapı açılımının yapılmamasının sağlık açısından yararlı olacağını kaydetti Dışarı çıkınca şapka, gözlük ve maske takılması gerektiğini altını çizen Canan, ayrıca duş almak, evde ve otomobilde polen soğurucu hava filtreleri kullanılmasının önleyici tedbir açısından yararlı olacağını söyledi

Canan, "Alerjik nihit ve astıma yol açan polenlere karşı sabahın erken saatlerinde önlem almayız İlkbaharda alerjik nihit ve astım hastalıkları artar Alerjik bünyeli kişiler mutlaka doktora başvurarak ilaç kullanması gerekir" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com