Yara Bakım Tedavileri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yara Bakım TedavileriYara bakım tedavileri Güncel hayatta başımızdan geçebilecek veya bakmakla yükümlü olabileceğimiz hastalırımız vakaları olacaktır bunlardan geniş kapsamlı olanını bilgilerinizi zenginleşmek için sunuyorum Öncelikle yara derken neyi kastediyorum? yara dokuların dış etkenler veya hastalıklar nedeniyle buzulmasıdır şimdi trafik kazası, şeker hastalığı,felç,alzheimer gibi hastalıklardan kaynaklanan yaralar için yaranın türüne göre farklı uygulamalar yapılıyordu ama artık tek bir üründe buna son verilmeye başlandı buda hollanda yapımı bir cihaz sayesinde açık yaraların kapanma süreleri ne kadar hızlı olursa enfeksiyon riskide o kadar az olur ör bir trafik kazası yarası 1-2 haftada kapanacaksa bunu 5 güne veya daha kısa süreye indiriyor özellikle kapanması imkansız veya çok uzun süren yaralar (şeker, behçet, alzheimer) da oldukça etkilidir bu cihaz konusunda türkiyede şu an 29 ilde uygulamalar yapılmaktadır bende aydın ilinde bu uygulamaları yapan görevliyim elime 5 yıldır kapanmayan yarası olan bir felçli hasta geldi 17 gün gibi kısa sürede kapatmayı başardım şimdi eğer sizinde bu yaralara sahip tanıdıklarınız varsa bu cihaza yönlerdirebilirsiniz cihazın adı exsudex ama yok benim yatalak hastam var ama yarası yoksa bende size bir kaç öneri havalı yatak alın veya günde 3-4 kez vucudunu kremleyerek masaj yapın (nemlendirici kremle) unutmayın ki 2 saat hareketsiz kalan bir insanda yara açılıyor ( hareket edemeyen hastalar yane) 2 saat ilgisizlikten açılan yara 6 ayda anca kapanıyor konuyla ilgilenen varsa bana mail atsın kendisine daha ayrıntılı ve resimli döküman sunarım vatana millete hizmetimiz olsun ![]() ![]() :)
|
|
|
|