Kahvaltıda Tarçınlı Çay İçin |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltıda Tarçınlı Çay İçinSınavdan bir hafta önce başlayıp kahvaltıda tarçınlı çay içmek kan şekerini düzenler, konsantrasyonu artırır Haftada üç kez balık yemek ise gençlerin hafızasını güçlendirir! 17 Haziran'daki üniversite sınavına hazırlanan gençler; özellikle sınav haftasında dengeli beslenmeye özen gösterirlerse, çok daha başarılı olabilirler İşte, Medical Park Göztepe Hastanesi'nden diyet uzmanı Gizem Keservuran'ın gençlere önerileri: Beynin enerji ihtiyacını karşılayacak en önemli öğün kahvaltıdır Sabah kahvaltı yapılmazsa; beyin fonksiyonları için yeterli enerji oluşmaz Yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılamada azalma görülebilir GÜNAŞIRI BİR YUMURTA Kahvaltıda günaşırı bir yumurta tüketilmeli Yine kahvaltıda kahve yerine, mate çayı içilmeli Mate; zencefil, karanfil, tarçın ve limon dilimi ilave edilerek demlenebilir Tarçın kan şekerini düzenler, konsantrasyonu artırır Bu nedenle tarçınlı çay içilmesi de önerilir Şekerli gıdalardan uzak durulmalıdır Çünkü basit karbonhidratlar; kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için, beynin şeker ihtiyacını karşılamaz Bu hipoglisemiye sebep olur, dolayısıyla dikkat dağınıklığına yol açabilir SINAVDAN BİR GÜN ÖNCE EVDE YİYİN: Öğrenciler, herhangi bir gıda zehirlenmesine karşı, mutlaka evlerinde, taze gıdalarla hazırlanmış yemek yemeli GAZ YAPICILARDAN UZAK DURUN: Gaz problemi oluşturabilecek kuru baklagil, lahana, pırasa, kereviz, bezelye, bulgur pilavı, kısır, mercimek köftesi gibi besinler kesinlikle tüketilmemeli MİDENİZİ KORUYUN: Mide rahatsızlıklarına sebep olabilecek kızartma gibi ağır yiyeceklerden de uzak durulmalı EKİNEZYA GRİPTEN KORUYOR Sınava hazırlanan gençlerin grip olmamaları için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaları gerekir Ekinezya çayı bağışıklık sistemini güçlendirir BİR TANE MUZ Eğer kabızlık şikayeti yoksa; her gün bir tane muz tüketilmeli Muz; hem mutluluk hormonunun salgılanmasını tetikler, hem de zengin potasyum kaynağıdır Dikkat dağınıklığını engeller Sınava bir hafta kala, haftada üç-dört gün mutlaka balık yenmeli Balık hafızayı güçlendirir, öğrenmeyi ve konsantrasyonu artırır |
|