|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkat, edilmeli, nelere, saklarken, süt, ürünlerini |
![]() |
Süt Ürünlerini Saklarken Nelere Dikkat Edilmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Ürünlerini Saklarken Nelere Dikkat EdilmeliSüt ürünlerinin tazeliğini koruyabilmek için saklama koşullarının nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz? İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitaminleri bakımından zengin olan süt ürünleri özellikle büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok önemlidir ![]() Beslenme programımızda mutlaka bulunması gereken süt ürünlerinin tazeliğini koruyabilmek için saklama koşullarının nasıl olması gerektiğini iyi bilmek gerekiyor ![]() Süt ürünlerinin buzdolabında saklanmasında genel olarak dikkat edilmesi gereken ilk kural, ürünlerin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliğidir ![]() ![]() Bu nedenle ürünler, sık sık açılma nedeni ile buzdolabının kapak kısmına ve rafların kapağa yakın kısımlarına yerleştirilmemelidir ![]() ![]() ![]() Süt ürünlerinin koku çekmemesi ve ortamda bulunan mikrobiyolojik yükten etkilenmemesi için konuldukları kapların kesinlikle kapalı olması gerekir ![]() ![]() ![]() Beyaz Peynir Genellikle salamura (tuzlu su) içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanmalıdır ![]() ![]() Kaşar Peynir Hava ile teması istenmeyen bir üründür ![]() ![]() ![]() ![]() Krem Peynir Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır ![]() Örgü Peyniri Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır ![]() Yoğurt Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir ![]() ![]() ![]() Tereyağı Koku çekme özelliği çok yüksek olan bir üründür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|