![]() |
Gıdalarda Hijyen Konusunda Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıdalarda Hijyen Konusunda Önemli BilgilerGıdalarda hijyen konusunda önemli bilgiler Doç ![]() ![]() ![]() Gıda güvenliği ve hijyen konusunda bilgi veren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Uyarıları dikkate alın Kırık, çatlak, pis yumurtaların satın alınmaması gerektiğini vurgulayan Yrd ![]() ![]() ![]() ''Alışverişlerinizde, ürünlerin ambalaj etiketi (son kullanma tarihleri) kontrolünü yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Gıdaların, etiketin üzerinde belirtildiği şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Çamaşırsuyuyla dezenfekte İçme sularının, güvenilir ve kalitesinden emin olunan kaynaklardan alınması gerektiğini ifade eden Yrd ![]() ![]() ![]() ''Yaşanılan binada su deposu varsa, hangi periyotlarda ve uzman kuruluşlar tarafından dezenfekte edildiğini apartman yöneticisinden sık sık kontrol edin ![]() ![]() Yemek hazırlığına başlamadan önce, ellerin mutlaka yıkanması gerektiğini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Et ve sebzelerde kullanılan tabla ve bıçaklarınızı iyice yıkamadan başka bir yemek hazırlığında kullanmayın ![]() ![]() ![]() Yemekler bir kez ısıtılmalı Bir yemeğin birden fazla kez ısıtılmaması gerektiğine de dikkati çeken Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|