Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzlukta, dikkat, saklayanlar

Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!



Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!

Kurban bayramında evlerdeki et stoğunun artacağı bir gerçek Hanımların etleri değerlendirmede en çok kullandıkları yöntem ise buzlukta dondurmak Ancak bu konuda özellikle sağlık açısından dikkat edilmesi gereken pek çok husus var

Öncelikle etli yemek yapımında bir kerede en fazla ne kadar et kullanıyorsunuz? Bunu tespit edin Ardından mevcut etleri birer pişirimlik parçalara ayırın Et, 0–2 santigrat derecede 3–5 gün, buzlukta birkaç hafta, -18 derecede ise 3 ay saklanabilir Donmuş etler soğuk yerde yani buzdolabında çözdürülür Çözdürülen etlerin tekrar dondurulması tehlikelidir Çünkü çözme sırasında üstünde mikrop üreyebilir Ayrıca etin protein yapısı bozulabilir

Bunun yanında Çok fazla et tüketiminden kaçının Etle birlikte sebze tüketin Etlerin yağlı kısımlarının tüketmeyin İç yağları yemeklerde kullanmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.