11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Gökçe Bülbül ''Hayallerim İçin Savaşacağım'' Dedi
Deniz Gökçe Bülbül, 1 5 yaşında 6ncı kattan düşerek omurilik felci oldu Annesi ile babası boşanan ve 6 yaşında annesi tarafından da terk edilen Deniz, şimdi 18 yaşında "Annem" dediği anneannesi ile birlikte ilk adımını atacağı günü bekliyor

DENİZ Gökçe Bülbül, Esenkentteki evinin balkonunda ikizi Sedatla oynarken dışarıdan gelen sesleri merak edip aşağı sarktı Dengesini kaybeden Deniz, önce çamaşır iplerine tutundu, sonra da altıncı kattan takla atarak yere düştü Kartal Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisine kaldırılan Deniz için doktorlar önce "Yaşamaz" dedi Deniz yaşadı ama belden aşağısı felçliydi Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alınan Denizin kalbi geçirdiği havale sonucu durdu, makineyle çalıştırıldı Sekiz yaşındayken aynı hastanede ameliyatla sırtına platin takıldı Vücudu alerji yapınca, üç yıl sonraki ameliyatla platin çıkarıldı Deniz, bugüne kadar platin takılıp çıkarılması için 26 ameliyat oldu Yerde kolunun üstünde süründüğü için dirseğinin bir kısmı eridi Deniz, en son ameliyatını onun gibi omurilik felçlisi olarak yaşamını yitiren Nilüfer Magrisonun yazdığı "Hayat Mucizedir" adlı kitabından elde edilen gelir sayesinde oldu İki yıldır haftada iki gün fizik tedavi gören Deniz için doktorları, "Bu gayretle giderse baston desteğiyle yürüyebilir" diyor Bu sene Vali Erol Ticaret Meslek Lisesi üçüncü sınıfına devam edecek Deniz, muhasebeci olmak istiyor 6 yaşında annesi terk edince 18 senedir kendisine bakan anneannesi, ablası Seda ve ikizi Sedat ile Kartalda yaşayan Deniz, 2005te katıldığı "Engel Yok" lego yarışmasında yaptığı tasarımla birinci oldu Deniz, aynı yıl, 27 Avrasya Maratonunda anneannesiyle birlikte Boğaziçi Köprüsünü geçti Yaşamı boyunca mücadele verdiğini söyleyen Deniz, "Bundan sonra da mücadelem sürecek Hayallerim var  Beni bırakmış olsalar da annem ve babamı özlüyorum Ancak bugün Gel kızım deseler gidemem Anneannem beni büyüttü, baktı En çok isteğim şey iyi bir geleceğimizin olması ve boğazı Kızkulesinden izlemek" diyor Anneanne 61 yaşındaki Rabia Akmaca ise "Tüm uğraşım kızım için Tek endişem ise ben öldükten sonra ona kimim bakacağı" diye konuşuyor
|
|
|