![]() |
Domuz Gribine Karşı Açıkta Satılan Ekmeği Almayın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domuz Gribine Karşı Açıkta Satılan Ekmeği AlmayınDomuz gribine karşı Açıkta satılan ekmeği almayın Halil İbrahim Balcı, domuz gribine karşı, ekmeği elleyerek seçme imkanı sunan yerlerden ekmek alınmaması önerisinde bulundu ![]() Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, domuz gribine karşı, ekmeği elleyerek seçme imkanı sunan yerlerden ekmek alınmaması önerisinde bulundu ![]() Halil İbrahim Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, un ve ekmekte kullanılan katkı maddeleriyle ilgili bazı olumsuz söylentilerin bulunduğunu anımsattı ![]() Un ve ekmekteki katkı maddelerinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın izniyle, belirlenen oranlarda kullanıldığını belirten Balcı, yönetmelikler çerçevesinde üretilen herhangi bir ekmek türü tüketmenin, halk sağlığı açısından tehlikesinin bulunmadığını dile getirdi ![]() Balcı, değişik ekmek türlerinin üretildiğine işaret ederek, ''Vatandaşımız, damak tadı hangisini arzuluyorsa onu yesin ![]() ![]() ![]() Halk sağlığı açısından domuz gribine karşı ekmek alırken bazı noktalara dikkat edilmesini öneren Balcı, şunları kaydetti: ''Halkımızın, salgın hastalığın kol gezdiği şu günlerde, özellikle dışarıda bulunan ekmek dolaplarındaki ekmekleri tüketmemeleri gerekir ![]() ![]() Balcı, konuyla ilgili duyarlı olunması çağrısında bulunarak, ''Özelikle marketlerden ekmek alırken vatandaşlarımızın kolaylıkla birçok ekmeği ellediği dolaplardan ekmek almamalarını öneriyoruz'' dedi ![]() Bunun, bakkal veya marketlerde satılan ekmeğin tüketilmemesi anlamına gelmediğini belirten Balcı, tüketiciyi mağdur, halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde satış yapan bakkal ve marketlerden ekmek alınabileceğini kaydetti ![]() |
![]() |
![]() |
|