![]() |
Karpuzu Aç Karnına Tüketin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karpuzu Aç Karnına TüketinKarpuzu Aç Karnına Tüketin ![]() ![]() ![]() Karpuzun açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu bildirildi ![]() ![]() Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metobalizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() "Bağırsak Hareketlerini Düzenler" Yüzde 90'ı su olan karpuzun tüketildiğinde tokluk hissi verdiğini vurgulayan Sert, "İyi bir lif kaynağı olduğu için bağırsak hareketlerini düzenleyen karpuz günde en az bir ya da iki porsiyon tüketilmeli" dedi ![]() Lezzetinin yanı sıra, vitamin değerleriyle de karpuzun çok yararlı bir meyve olduğuna dikkati çeken Doç ![]() ![]() ![]() Yemekten hemen sonra tüketilen karpuzun dolu midede rahatsızlık yaratabileceğini bu yüzden aç karnına tüketilmesini önerdiklerini vurgulayan Sert, şunları söyledi: "Karpuz, protein, yağ, karbonhidrat, demir, selüloz, kalsiyum, fosfor, A vitamini, C vitamini ve potasyum içeriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Çekirdeğini de Çıkarmayın" Karpuz çekirdeklerinin de içinde bulunan "Cucurbocitrin" adlı madde ile kan basıncını düşürmede ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkisi olduğunu belirten Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kabuğunda da Besin Saklı" Karpuzun besin değerinin diğer birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklı olduğuna dikkati çeken Doç ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|