|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlaşılır, olmadığını, olup, sağlıklı, şişelerinin |
![]() |
Su Şişelerinin Sağlıklı Olup Olmadığını Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Şişelerinin Sağlıklı Olup Olmadığını Nasıl AnlaşılırSu şişelerinin sağlıklı olup olmadığını nasıl anlaşılır Sert plastiklerde bulunan 'bisphenol-A' adlı maddenin zararları saymakla bitmiyor ![]() ![]() ![]() Tekrar doldurabildiğiniz şu plastik su şişelerinin hijyeninden huzursuz olmalı mısınız? Belki de! Gazetelerin sağlık köşeleri, polikarbonat su şişeleri, sürahiler ve biberonlarda saklanan ve bir plastik bileşeni olan 'bisphenol-A' maddesi ile ilgili halkı uyarmak için bangır bangır bağırıyorlar ![]() Hayvanlar üzerinde yapılmış araştırmaların kanserler, düşüklerle, kısırlıkla, obezlikle ve cinsel gelişim bozukluklarıyla ilişkilendirdikleri 'bisphenol-A' maddesi; konservelerde bile bulunuyor ![]() ![]() 1- NASIL ANLAŞILIR? 'Bisphenol-A' (BPA) temiz, kırılıp dağılmayan, sert plastiklerde bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mesela atılabilen içecek şişeleri, su şişeleri, likit ilaç şişeleri (mesela öksürük şurubu) polikarbonat değildir ve 'bisphenol-A' içermezler ![]() ![]() ![]() ![]() 2- NE KADAR RİSKLİDİR? Her ne kadar her 10 Amerikalı'dan 9'unun vücudunda az da olsa 'BPA' tespit edilmiş olsa bile bu konuda herkes aynı fikirde değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-NASIL KORUNULUR? Eğer her yerde rastlama olasılığınızın çok olduğu bu plastikten, oyun toplarından kurtulabildiniz kadar kolay kurtulamıyorsanız; gene de onunla olan temasınızı en aza indirgeyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() İçinde BPA olabileceğine inandığınız hiçbir şeyi ısıtmayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Sert, şeffaf plastik şişleri ve kapları mikrodalgaya koymayın; seramik ya da cam kullanın ![]() ![]() * Polikarbonat su şişenize sıcak bir içecek doldurmayın ![]() * Bebeğinizin mamasını kesinlikle polikarbonat bir şişenin içine sıcak su veya süt dökerek hazırlamayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Şişelerinin Sağlıklı Olup Olmadığını Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Şişelerinin Sağlıklı Olup Olmadığını Nasıl Anlaşılırvalla bilgi güzel ama bu işin çok kolay bir yolu var onu yazayım ben:) neden insanları bu tür rakamları aklında tutmaya zorluyorlar ki??ben baktım şimdi bi kaç şişenin altına değişik değişik numaralar var üçgenlerin içinde sonra gelip bu yazıya tekrar baktım hangisi iyi hangisi kötüydü diye :D:) işaret koymak yerine şişelerin üzerine kabartam olarak rahatlıkla yazabilirler TEKRAR KULLANMAYIN ZARARLIDIR diye en kolay çözümü bu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|