![]() |
Sağlıklı Kahve Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Kahve Nasıl PişirilirSağlıklı Kahve Nasıl Pişirilir Daha lezzetli Türk kahvesi için ![]() ![]() ![]() Kadifemsi köpüğüyle damaklara lezzet katan Türk kahvesini ustaca yapmak için belli başlı noktalara dikkat edilmeli ![]() İftardan sonra olsa da içsek der gibisiniz! Geçmişte mangal külünde bakır cezveyle pişirilen Türk Kahvesi, kahve makinalarına karşın bugün de kısık ateşte cezvede pişirilme geleneğine uygun hazırlanıyor ![]() Kadifemsi köpüğüyle damaklara lezzet katan Türk kahvesini ustaca yapmak için belli başlı noktalara dikkat edilmeli ![]() ''İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyunuz ![]() ![]() ![]() Her fincan için iki çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı şeker (arzuya göre) ilave ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖZELLİKLERİ Damak uzmanları, Türk Kahvesi'ni, ''yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türü ![]() ![]() ![]() Uzmanlar, yoğun kıvamıyla hafızada yer eden Türk Kahvesi'ni şöyle tarif ediyor: ''Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir ![]() ![]() ![]() ''Kahve Falı'' ile geleceği anlatmak için kullanılan tek kahve türüdür ![]() ![]() ![]() ![]() PİŞİRİLME VE İKRAM FARKI Tiryakiye yakışır bir kahvenin ağır ateşte 15-20 dakika pişirilmesini ve cezvenin sık sık ateşe sürülüp çekilmesini öneren uzmanlar, nasıl pişirilirse pişirilsin köpüksüz bir Türk Kahvesi olmayacağını vurguluyor ![]() Eski dönemlerde Türk Kahvesi'nin genellikle şekersiz olduğuna dikkati çeken uzmanlar, şu bilgileri verdi: ''Bunun yerine kahve öncesinde veya sonrasında tatlı bir şey yemek veya içmek geleneği vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOZUNDA İÇİNCE TEHLİKE YOK, FAYDA ÇOK Türk Kahvesi'nin dozunda içildiğinde sağlığı tehdit edecek zararlı yanı olmadığını ifade eden uzmanlar, teskin edici ve dinlendirici özelliği olan bir fincan kahvedeki 50 miligram kafeinin hemen vücuttan atıldığını belirtiyor ![]() Bu bakımdan Türk Kahvesi fincanının ideal ölçülere sahip olduğunu dile getiren uzmanlar, ''Bir fincandan fazla içildiğinde zihin açıcı, uyarıcı, enerji verici özelliği ön plana çıkar ![]() ![]() ![]() (AA) |
![]() |
![]() |
|