Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beslenilmeli, için, prostatı, yapılmalı, yenmek

Prostatı Yenmek İçin Nasıl Beslenilmeli Ne Yapılmalı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prostatı Yenmek İçin Nasıl Beslenilmeli Ne Yapılmalı

Prostatı yenmek için nasıl beslenilmeli ne yapılmalı

Siz doktorlarından not: Bazen hastalara 'yumruk atmamız' gerekir Bunu, çabucak değişim içine girmelerinin çok önemli olduğunu düşündüğümüz anlarda yaparız Onları ya iki takıma ayırırız ya da değişmelerini sağlamak için (ne kadar dramatik olduğu önemli değil) başka bir yol düşünürüz Dr Mike; 'Hulk Hogan'dan (şu ünlü sarışın Amerikan güreşçi) daha fazla yumruk atma fırsatını yakaladığı için bu yazıyı o yazdı

Bir süre önce, çok başarılı bir şirketi yoktan var eden ve üç yıl önce bu şirketi satan, 60'ına yakın yaşlarda bir adam beni aradı ve birlikte öğle yemeği yemek istediğini söyledi (Onu 'John' diye adlandıracağım) Cleveland Clinic'teki 'sağlıklı yaşam' programıma katkıda bulunma konusunda konuşmak istediği söyledi Ama buluşur buluşmaz, aklında başka bir şey olduğunu anladım John'un 'gizli kalacak' bazı tavsiyelere ihtiyacı vardı PSA sonucunun 9 olduğunu öğrenmişti

KANSERE İŞARET EDER
Bu da prostat kanseri ya da başka bir prostat sorunu olduğunun göstergesi olabilirdi Ama asıl üstünde durduğu konu aşk hayatıydı Çünkü bazı prostat tedavileri, cinsel potansiyeli etkileyebiliyordu Birkaç soru sorduktan ve iyi bir ürolog tavsiye ettikten sonra, her şeyin doktorların elinde olmadığını açıkladım Çünkü erkeklerin, prostat kanseri üzerinde; düşündüklerinden daha fazla kontrolü vardır Ona Dr Peter Carroll ve Dean Ornish'in son çalışmasından bahsettim Bu çalışma, kalp hastalıklarını geri saran yaşam tarzı değişikliklerinin, prostat kanserine yol açan genleri 'düzelttiğini' de gösteriyordu John'a sağlıklı yiyecek seçimleri, düzenli fiziksel aktivite ve stres kontrolünün 'sağlıklı yaşam' programının önemli bir parçası olduğunu anlattım Bana; üroloğu PSA değerlerini aşağı çekmeye çalışırken bu programı uygulayacağını söyledi

BİFTEK YEMEK İSTEDİ!
Sonra büyük bir midesi olan John, biftek ve kızarmış patates ısmarladı Ona bu yiyeceklerin limiti aştığını söyledim John, siparişini ızgara somon ve salata olarak değiştirdi 'İyi seçimler' dedim Bu sırada, bir parça beyaz ekmeğin üzerine tereyağı sürdü Ekmeği elinden kaptım ve yere attım Sonra kalkıp ayağımla ezdim! John ve garsonlar şaşkına döndü (Tabii bazı müşteriler de) Ama Hulk Hogan da kibar değildir ve yumruklarını savurur! Sonra John'a, kritik bir noktada olduğunu söyledim İşini büyütürken kullandığı disiplinle sağlıklı olmayı tercih edebilirdi Ya da tam tersini!

Yapılan bir araştırma; prostat kanseri riski olan erkeklerin, hayat tarzlarındaki değişikliklerle, kök hücrelerin onarımını sağlayan 'telomerase enzimi' seviyesini yüzde 29 yükselttiğini gösteriyor Peki bu sağlıklı seviyeye ulaşmak için ne yapmak gerekiyor?

* Doymuş yağların az, trans yağların sıfır olduğu sağlıklı bir diyet programı uygulanmalı

* Haftanın altı günü, günde yarım saat yürümeli Yine haftanın altı günü, esneme hareketleri, nefes egzersizleri ve meditasyon yapmalı

* Diyetinize soya ürünleri, Omega-3 yağı ve bazı vitaminler eklemeli

Yazının başında anlattığım John'un yaptığı gibi, SİZ de kendinizi gözden geçirin Hastalıkları yenmek için basit adımlar atmaya 'geç kalmadan önce' kendinize bir yumruk atın!

PROF DR MEHMET ÖZ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com