Kanserden Koruyan Besinler Bitkiler |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanserden Koruyan Besinler BitkilerKanserden koruyan besinler bitkiler Doğru beslenerek kanser riskinin azaltılabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit, kanserden korunmada en etkili yöntemin antioksidanlardan zengin beslenme olduğunu söylüyor Araştırmalar 170 adet kanser türünün 132'sinde antioksidan açısından zengin sebze ve meyve tüketerek beslenmenin kansere karşı koruyucu etkisinin olduğu gösteriyor Cirit, “Yapılan bir araştırmada incelemeye alınan 170 adet kanser türünün 132′sinde antioksidanlardan zengin sebze ve meyve tüketerek beslenmenin kansere karşı koruyucu etkisinin olduğu saptanmıştır En önemli antioksidanlar C, A, E vitaminleri, selenyum ve bazı antioksidan gibi hareket eden karetenoidler, flavonoidler, inositol, fitatlar ve fenol içeren bileşiklerdir” diye konuşuyor En önemli antioksidan kaynakları ise şöyle sıralanıyor: Kuşburnu Kivi Kırmızı ve yeşil biber Domates Havuç Kayısı Tüm sarı ve turuncu meyve-sebzeler Fındık Ceviz Baklagiller Kara üzüm Kiraz Semizotu ve koyu yeşil yapraklı sebzeler Ahududu Böğürtlen Erik Üzüm Elma Şeftali Bezelye Soğan Patates Soya fasulyesi Kakao Yeşil çay Sarmısak Pırasa Turp Fesleğen Nane Dereotu Rezene Zeytinağı Çilek |
|